Διπλό ασφαλιστικό σκαμπίλι για ελεύθερους επαγγελματίες,αυτοαπασχολούμενους κι αγρότες το Φεβρουάριο

stevepb /pixabay
Freepen.gr - Διπλό ασφαλιστικό σκαμπίλι για ελεύθερους επαγγελματίες,αυτοαπασχολούμενους κι αγρότες το Φεβρουάριο καθώς μπορεί μεν τα ποσοστά των εισφορών να μην αυξηθούν αλλά να μειωθούν για ορισμένες κατηγορίες οι εισφορές για την κύρια ασφάλιση, ωστόσο δύο αλλαγές θα αυξήσουν τα χρηματικά ποσά που θα πρέπει να πληρώνονται.

Πρώτον, από την 1η/1/2019, οι εισφορές υπολογίζονται επί του 100% (και όχι του 85% όπως ίσχυε το 2018) του αθροίσματος του πιο πρόσφατα φορολογικά εκκαθαρισμένου καθαρού δηλωτέου εισοδήματος και των καταβλητέων εισφορών αφού καταργείται η έκπτωση του 15% στη βάση υπολογισμού. 

Η αλλαγή αυτή θα αποτυπωθεί λογικά στις εισφορές που θα αφορούν τον Ιανουάριο του 2019.

Δεύτερον, η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει προς τα άνω και τις κατώτατες εισφορές των μη μισθωτών, οι οποίες υπολογίζονται επί του εκάστοτε βασικού μισθού του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη, που σήμερα αντιστοιχεί σε € 586,00 το μήνα και συνεπώς οι εισφορές ανέρχονται σε € 157,00. 

Δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα καθοριστεί το νέο ύψος του κατώτατου μισθού που θα αυξήσει και το ποσό των εισφορών, πιθανότατα όμως θα έχει αναδρομική ισχύ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail