Η Αστυνομία ομολογεί ότι ψέκασε τον ελληνικό λαό με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και επιχειρησιακό σχεδιασμό

φωτο freepen
Freepen.gr - «Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη» αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της και αυτοαναιρείται στην αμέσως επόμενη παράγραφο αφού τα αυξημένα μέτρα τάξης δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μερικούς βαλτούς:

«Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου».

Ωστόσο καταλήγει η ανακοίνωση πως οι αστυνομικοί ψέκασαν ηλικιωμένους, ιερείς, μητέρες και μικρά παιδιά με ψυχραιμία, επαγγελματισμό, σχεδιασμό και εντολές:

«Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων»

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για τραυματίες αστυνομικούς. Εμείς θα εστιάσουμε σε όσους έπεφταν ψεκασμένοι από τα ληγμένα χημικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail