Πορεία σε σχηματισμό στους πάγους της Ανταρκτικής - "Πως επιλέγουμε τη διαδρομή μας"

Freepen.gr - Το βρετανικό παγοθραυστικό HMS PROTECTOR μας χάρισε μερικές ακόμη εντυπωσιακές φωτογραφίες από την τελευταία του αποστολή στην Ανταρκτική μαζί με το αδερφάκι του, RRS ERNEST SHACKLETON που έπρεπε να προσεγγίσουν στο σημείο εκφόρτωσής μαζί, στο Carroll Inlet.

Τα πλοία έπρεπε να παραδώσουν βαρέλια με καύσιμα και εφόδια στην επιστημονική ομάδα που βρίσκεται στην περιοχή. Όπως σημειώνεται, τα πλοία έκοψαν ταχύτητα κατά τα τελευταία 50 ναυτικά μίλια του ταξιδίου.







Όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση, το πλήρωμα του HMS PROTECTOR δέχεται συχνά το ερώτημα ως προς το πως επιλέγεται η διαδρομή που θα ακολουθήσει ένα παγοθραυστικό μέσα στους πάγους.

Αυτό γίνεται με το συνδυασμό δορυφορικών εικόνες, υπέρυθρων καμερών, ραντάρ του πάχους των πάγων και με έναν άρτια καταρτισμένο πιλότο μιας και ο παράγοντας άνθρωπος διατηρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εικόνες: twitter.com/hmsprotector 




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail