Πολωνία και Ουκρανία αναπτύσσουν κοινό σύστημα μεσαίας αεράμυνας

Freepen.gr - Η πολωνική εταιρεία WB Electronics και ο κρατικός αμυντικός βιομηχανικός όμιλος της Ουκρανίας, UkrOboronProm, σχεδιάζουν να αναπτύξουν από κοινού ένα νέο σύστημα μεσαίας εμβέλειας αεράμυνας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της WB Electronics, Roman Mushal.

Κατά τη διάρκεια μιας επιστημονικής και πρακτικής διάσκεψης για τα προβλήματα της πολωνικής αεροπορικής άμυνας, ο Mushal δήλωσε ότι η πολωνική ιδιωτική αμυντική εταιρεία WB Electronics σκοπεύει, από κοινού με την Ουκρανία, να υλοποιήσει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη ενός κινητού, μεσαίου εύρους συστήματος αεράμυνας με καθοδηγούμενους πυραύλους.

Σύμφωνα με τον ίδιο βάση του σχεδίου θα είναι η προηγμένη έκδοση του ουκρανικού κατασκευασμένου αεροπορικού-κατευθυνόμενου πυραύλου R-27. Ο Mushal σημείωσε ότι τα περισσότερα από τα απαραίτητα στοιχεία έχουν ήδη δημιουργηθεί όπως ο κινητήρας, τα καύσιμα, οι κατευθυντήριες κεφαλές (ενεργή, παθητική και θερμική απεικόνιση).

Δήλωσε ότι ο χρόνος που απαιτείται για την ανάπτυξη της παραγωγής στην Πολωνία είναι περίπου τρία χρόνια.

Το νέο σύστημα πυραύλων μεσαίας εμβέλειας θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία των σημαντικών κτιρίων, αντικειμένων καθώς και στρατιωτικών δυνάμεων έναντι όλων των τύπων αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυραύλων κρουζ, κατευθυνόμενων όπλων, πυραύλων αεροσκαφών, ρουκετών κατά ραντάρ και πυραύλων μεγάλου διαμετρήματος.

Το νέο σύστημα θα έχει εμβέλεια έως και 30 χιλιόμετρα για έναν πυραύλο με υπέρυθρη ακτινοβολία (WICHER-ET), 25 χιλιόμετρα για έκδοση με ενεργό ραντάρ (WICHER-EA) και σχεδόν 110 χιλιόμετρα για παθητική έκδοση ραντάρ (WICHER ΡΕΡ).

Επίσης θα διαθέτει ένα κατακόρυφο σύστημα εκτόξευσης και θα τοποθετηθεί σε ένα τοπικά παραγόμενο φορτηγό Jelcz 662D, του οποίου το μέγιστο φορτίο θα είναι 14 τόνοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail