Σημεία μεγάλης μεταστροφής της Βρετανίας; Εργασίες στην πρεσβεία στη Δαμασκό και μεταστροφή στο θέμα του Ασαντ

Freepen.gr - Η Βρετανική Πρεσβεία στη Δαμασκό βρίσκεται σε φάση επισκευών, παρά το γεγονός ότι έκλεισε στην αρχή της συριακής σύγκρουσης. Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Al-Masdar που επισκέφθηκε την περιοχή, γίνονται εργασίες στην είσοδο του κτιρίου.

Αξιωματούχος στη Δαμασκό αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί μια μεγάλη μεταστροφή στη βρετανική εξωτερική πολιτική.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Σύριος Πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία για "λίγο".

Παρά την απροθυμία του να δεχτεί το ρόλο του Άσαντ στο μέλλον της Συρίας, είπε ότι θα είναι στο χέρι της Ρωσίας να εξασφαλίσει μια ειρηνική λύση στο εσωτερικό της χώρας.

"Η βρετανική μακρόπνοη θέση είναι ότι δεν θα έχουμε διαρκή ειρήνη στη Συρία με αυτό το καθεστώς (υπό την ηγεσία του Assad), αλλά δυστυχώς πιστεύουμε ότι θα είναι για λίγο στα πράγματα", δήλωσε ο Χαντ στους Sky News.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail