Οδήγησαν τον πατέρα με χειροπέδες στην κηδεία του χιλιοβασανισμένου παιδιού του - Η δραματική ιστορία της οικογένειας

Freepen.gr - Ο φυλακισμένος πατέρας του Berk Görmez, ενός 14χρονου αγοριού που πέθανε από καρκίνο του εντέρου την περασμένη εβδομάδα, κατάφερε να παρακολουθήσει την κηδεία του γιου του φορώντας χειροπέδες.

"Δεν έβγαλαν τις χειροπέδες του Bekir Gormez κατά τη διάρκεια της κηδείας του παιδιού του Berk Gormez ο οποίος πέθανε πριν να του επιτραπεί να επισκεφθεί τον πατέρα του", ανέφερε ο Τζέιμς Φαρούκ Γκεργκελιόγλου δικηγόρος για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει το turkeypurge.com, ο Berk είχε 97% αναπηρία και είχε 80% απώλεια ακοής καθώς και διάφορα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Αναφέρθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο έντερο πέρυσι, είχε χάσει ένα νεφρό κι η κατάσταση υγείας του δεν βελτιώθηκε έκτοτε.

Η μητέρα του, Fatma είχε καταθέσει, χωρίς αποτέλεσμα, αρκετές αιτήσεις για απελευθέρωση του Bekir, ώστε να μπορέσει να ενισχύσει το ηθικό του γιου τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Τόσο ο Fatma όσο και ο Bekir απολύθηκαν από την εργασία τους με ένα διάταγμα έκτακτης ανάγκης μετά το πραξικόπημα που εκδόθηκε από την τουρκική κυβέρνηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούνιο του 2016. Ο Bekir παραμένει στη φυλακή. Πιο μπροστά εργάστηκε για το πανεπιστήμιο Mevlana με έδρα το Ικόνιο, ένα από τα 15 πανεπιστήμια που έκλεισαν με την κατηγορία ότι συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν και το πραξικόπημα.

Εν τω μεταξύ, η Fatma, απολυθείσα δασκάλα δημοτικού σχολείου, δεν κατάφερε να εργαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθώς πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Η στιγμή που περίμενε τη συνταξιοδότησή της για αναπηρία, η οποία επιβεβαιώθηκε από τις εκθέσεις του γιατρού ως 96% στην περίπτωση της Fatma, συνέπεσε με την απόλυση της κι έχασε τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά της.

Η νεφρική της δυσλειτουργία έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά της, χειρουργήθηκε ήδη δύο φορές ενώ ζυγίζει μόλις 37 κιλά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail