Να χαίρεται η Κύπρος το Νικόλα της: Το όνομα της Μακεδονίας έχει δοθεί το 92, τζάμπα οι συναισθηματισμοί

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης εμφανίστηκε όχι απλά υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά κάνει λόγο για χαμένη μάχη ισχυριζόμενος πως το όνομα της Μακεδονίας έχει δοθεί από το 1992 και συναισθηματισμούς που πρέπει να ξεπεραστούν! Επιπλέον προσδοκά από την επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία βοήθεια για λύση του Κυπριακού.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Εξάλλου, η σημερινή συνάντηση είναι μέσα στα πλαίσια της στενότατης συνεργασίας που έχουμε, προκειμένου να εξετάσουμε μαζί, να επισημάνουμε τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και ενόψει της επίσκεψής σου και της συνάντησης στις 5 του Φλεβάρη με τον Τούρκο Πρόεδρο, τους παραπέρα χειρισμούς, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό που πάντοτε επιδιώκαμε. Μια λύση που να επιτρέπει, επιτέλους, την ειρηνική συνύπαρξη, την σταθερότητα, την ειρήνη, αλλά ιδιαίτερα και μια λύση, που να συνάδει απόλυτα με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες στο Διεθνές Δίκαιο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται από τη μια η λειτουργικότητα, αλλά και η βιωσιμότητα και η συμβατότητα της λύσης με το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Για άλλη μια φορά θέλω να ευχηθώ ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα, για τις προσπάθειες που καταβάλλεις και κατέβαλες ιδιαίτερα, επαναλαμβάνω, με την επικύρωση της Συνθήκης, κάτι που μαρτυρεί, όταν υπάρχει θάρρος και πραγματισμός, μπορεί να αντιμετωπιστούν και ιδιαίτερα διάλογος. Και όταν επικρατεί η λογική, αντί του συναισθήματος, υπάρχει προοπτική να υπάρξουν και επιτυχείς καταλήξεις σε διενέξεις που εν τη ουσία δεν δικαιολογούντο να υπάρχουν. Από την ώρα που διαγράφονται τα περί αλυτρωτισμού, από την ώρα που έχει κατά τον καλύτερο τρόπο ρυθμιστεί το θέμα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις κατά πόσο αποτελούν τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή όχι, έχω την εντύπωση ότι αυτό που αποτυπώνει η Συμφωνία είναι όχι μόνο την αποφασιστικότητα, αλλά διασφαλίζει και τη μελλοντική προοπτική άριστων σχέσεων, άριστης συνεργασίας. Ούτως ή άλλως υπήρχε η συνεργασία, δυστυχώς ή ευτυχώς, ούτως ή άλλως το όνομα είχε δοθεί από το ’92, και έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε συναισθηματισμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail