Στη δημοκρατική Τουρκία οι 80χρονοι γέροντες φυλακίζονται ως τρομοκράτες και η καρδιά τους σταματά την ώρα της δίκης

Freepen.gr - Ο İbrahim Akbaba, ένας 80χρονος Κούρδος, πέθανε από καρδιακή προσβολή το Σάββατο στην Τύπο Φυλακή τύπου F στην Αδριανούπολη.

Ο Akbaba, ο οποίος κατηγορήθηκε από Τούρκους εισαγγελείς για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παρακολούθησε τις πρώτες ακροάσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης από τη φυλακή το πρωί του Σαββάτου.

Ωστόσο ο άτυχος γέροντας πού έφτασε 80 ετών για να κατηγορηθεί ως τρομοκράτης και να καταλήξει στη φυλακή, δεν άντεξε. Υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της ακρόασης, σύμφωνα με τον ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικηγόρο και βουλευτή του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Ömer Faruk Gergerlioğlu.

"Ο 80χρονος κρατούμενος İbrahim Akbaba πέθανε από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στην οποία παρέστη μέσω της τηλεδιάσκεψης Segbis. Αναπαύσου εν ειρήνη. Θα ταφεί για να ξεκουραστεί στο Mardin, Kızıltepe" ανέφερε ο Gergerlioğlu.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail