Σκάφη με τεχνολογία στελθ, μοντέρνα όπλα και ταχύτητες 80 κόμβων ρίχνει το Ιράν στον Περσικό απέναντι στις ΗΠΑ

Freepen.gr - Ο Ναυτικός Διοικητής της Ισλαμικής Φρουράς της Επανάστασης (IRGC), Αλί Ρεζά Τανγκσίρι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα ανώτατα όργανά του σχεδιάζουν να εξοπλίσουν τις δυνάμεις τους με τις τελευταίες στελθ τεχνολογίες και όπλα για την καταπολέμηση οποιωνδήποτε απειλών στον Περσικό Κόλπο, αναφέρει το IRNA.

"Η υψηλή ταχύτητα και κίνηση στις επιχειρήσεις ήταν πάντα πολύ σημαντική για το Ναυτικό Σώμα των Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών (IRGC)", ανέφερε.

Η IRGC εργάζεται επί του παρόντος για την αύξηση της μέγιστης ταχύτητας αυτών των σκαφών σε πάνω από 80 κόμβους την ώρα (περίπου 148 χιλιόμετρα την ώρα) και τον εξοπλισμό τους με "ευκίνητους πυραύλους".

Μιλώντας για την ξένη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, ο Τανγκσίρι ανέφερε ότι παρόλο που δεν υπάρχει στα ύδατα που παρακολουθεί το Ιράν, η Τεχεράνη εξακολουθεί να ελέγχει προσεκτικά την κατάσταση.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για ενδεχόμενες ζημιές στο περιβάλλον που θα μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή, αν προκύψει κάποιο "πρόβλημα" με το πυρηνικό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS John C. Stennis που έφτασε πρόσφατα στον Κόλπο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail