Οι χάκερς έδωσαν τα πρώτα 650 για την 11η Σεπτεμβρίου κι απειλούν με καταστροφή το βαθύ κράτος των ΗΠΑ

Reuters / Sara K. Schwittek
Freepen.gr - Η ομάδα χάκερ Dark Overlord απελευθέρωσε κλειδιά αποκρυπτογράφησης για 650 έγγραφα που λέει ότι σχετίζονται με το 9/11 από τα συνολικά 18.000 που ισχυρίζεται ότι διαθέτει. Αν δεν καταβληθούν λύτρα, απειλεί με περισσότερες διαρροές που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ.

Το σύνολο των εγγράφων πιστεύεται ότι έχουν υποκλαπεί από ασφαλιστικές εταιρείες, νομικές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Σχετικά με την αποδέσμευση των πρώτων 650 εγγράφων σημειώνουν ότι προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση πριν την ερχόμενη Δευτέρα, όπου έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν τα έγγραφα για να αποδείξουν ότι ισχυρισμοί τους είναι αληθινοί επαναλαμβάνοντας το αίτημά τους να πληρωθούν λύτρα σε bitcoin, διαφορετικά θα συνεχίσουν να αφήνουν την αλήθεια να ρέει.

Τα έγγραφα - τα οποία απορρίφθηκαν αμέσως από το Reddit, το Pastebin και το Twitter - είναι διαθέσιμα για λήψη στο Steemit.

Λίγο μετά την απελευθέρωση των κλειδιών αποκρυπτογράφησης, η ομάδα δημοσίευσε ένα τελεσίγραφο που απευθύνεται στο "έθνος-κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και το μεγαλύτερο βαθύ κράτος".

"Σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (αεροπορικές εταιρίες, εταιρίες επίλυσης διαφορών, επιχειρήσεις έρευνας, FBI, TSA, FAA, τράπεζες, εταιρείες ασφάλειας κ.λπ.), θα σας κάψουμε αν δεν αρχίσετε να παίζετε μπάλα" σημειώνουν.

Φαινομενικά ενοχλημένη η ομάδα από το γεγονός ότι τα λύτρα δεν έχει ακόμη πληρωθεί, προειδοποιούν: "Ξεφλουδίζουμε αυτά τα στρώματα όπως το κρεμμύδι, κανένας δεν μπορεί να σας σώσει εκτός από εμάς".

Αν και η ομάδα επιμένει ότι έχει μόνο οικονομικά κίνητρα και δεν ενδιαφέρεται για "hacktivism", εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι η συνεχιζόμενη χρηματοδότηση από το πλήθος θα εξασφαλίσει την πλήρη απελευθέρωση των 18.000 εγγράφων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail