Το Ιράν στέλνει στολίσκο στον Ατλαντικό έξω από τις ΗΠΑ για 5 μήνες!

Freepen.gr - Οι ιρανικές ναυτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σχέδια για την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων τους στον Ατλαντικό για αποστολή πέντε μηνών. Τη σχετική δήλωση έκανε ο Touraj Hassani, αναπληρωτής Αρχηγός της Ναυτικής Δύναμης του Ιρανικού Στρατού.

Το Ιράν βλέπει την παρουσία αμερικανικών αεροπλανοφόρων στον Κόλπο ως ζήτημα ασφάλειας και το ναυτικό του θα προσπαθήσει να το αντιμετωπίσει επιδεικνύοντας τη σημαία του κοντά στα αμερικανικά ύδατα.

Ένας στόλος θα αναχωρήσει για τον Ατλαντικό το Μάρτιο, δήλωσε ο Touraj Hassani:

"Ο Ατλαντικός Ωκεανός είναι μακρυά και η λειτουργία του ιρανικού ναυτικού στόλου μπορεί να διαρκέσει πέντε μήνες", ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ναυαρχίδα του στολίσκου θα είναι το νεότευκτο καταδρομικό Sahand, το οποίο είχαμε παρουσιάσει στη Freepen.gr όταν παραδόθηκε στο ιρανικό ναυτικό στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018. Το πλοίο διαθέτει κατάστρωμα για ελικόπτερα, είναι εφοδιασμένο με αντι-αεροπορικά και αντι-πλοϊκά όπλα, βλήματα επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρα και έχει δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail