Απειλούμενο είδος τόνου πουλήθηκε για σούσι έναντι 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων

Freepen.gr - Η νικήτρια προσφορά για το διάσημο αλλά απειλούμενο με εξαφάνιση είδος τόνου bluefin κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας που προηγήθηκε στο Τόκιο αποδείχθηκε παραπάνω από διπλάσια από τη δημοπρασία της Πρωτοχρονιάς 2013, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο γενικός διευθυντής της δημοφιλούς αλυσίδας Sushi Zanmai, Kiyoshi Kimura κέρδισε την ετήσια δημοπρασία με ρεκόρ 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων (333,600,000 γιεν) για 278 κιλά τόνου στη νέα αγορά ψαριών του Τόκιο που αντικατέστησε την παγκοσμίως γνωστή Tsukiji στα τέλη του περασμένου έτους.

"Η ποιότητα του τόνου που αγόρασα είναι η καλύτερη", δήλωσε όπως ανέφερε ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός NHK, προσθέτοντας ότι οι υψηλές τιμές τον εξέπληξαν.



Οι Ιάπωνες είναι γνωστό ότι είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές του τόνου bluefin και η αυξανόμενη κατανάλωση οδήγησε σε υπεραλίευση του είδους.

Το ψάρι κανονικά πωλείται μέχρι και $ 88 το κιλό, αλλά η τιμή αυξήθηκε σε πάνω από $ 440 το κιλό μέχρι το τέλος του έτους, ειδικά για βραβευμένα τρόπαια από την Ομά στη βόρεια Ιαπωνία.

Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν ότι ο συγκεκριμένος τόνος αντιμετωπίει τον κίνδυνο πιθανής εξαφάνισης, καθώς τα αποθέματά του στον Ειρηνικό έχει υποχωρήσει κατά 96%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail