Λίγο πριν αλλάξουν όνομα, τα Σκόπια παρήγγειλαν 240.000 διαβατήρια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας"

Freepen.gr - Αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι συνταγματικές αλλαγές θα έχουν εγκριθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα την αλλαγή του ονόματος του κράτους, καθώς και την αλλαγή των προσωπικών εγγράφων των πολιτών, πολλά νέα κενά έντυπα για έκδοηση διαβατηρίων εισήχθησαν στη χώρα κει βρίσκονται στο τελωνείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία αναγράφοντας "Δημοκρατία της Μακεδονίας" αντί για "Βόρεια Μακεδονία" ενώ επί του παρόντος υπάρχει μεγάλη ποσότητα κενών εντύπων για ταξιδιωτικά έγγραφα, οι αιτήσεις είναι φυσιολογικές και δεν παρατηρείται καθυστέρηση στην έκδοση των νέων διαβατηρίων.

Η ιστοσελίδα kurik.mk έθεσε το σχετικό ερώτημα καθώς πρόκειται για ένα σοβαρό κονδύλι εν όψει μάλιστα της πιθανής επικείμενης αλλαγής του ονόματος των Σκοπίων. Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών ήταν ότι ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και των νομικών αλλαγών, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών.

Τα συμπεράσμα δικά σας...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail