Έσπασε το ρεκόρ της η Τουρκία στις συμφωνίες εξαγωγής όπλων το 2018 με 2,35 δις δολάρια

Freepen.gr - Αύξηση των εξαγωγών στον τομέα της άμυνας και της αεροπορίας για την Τουρκία το 2018 που βλέπει τους καρπούς των προσπαθειών της. Συγκεκριμένα οι εξαγωγές έφτασαν τα 2,35 δις δολάρια σημειώνοντας αύξηση 17%. Ο πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας, Δρ Ισμαήλ Ντεμίρ προέβη σε δήλωση από τον λογαριασμό των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

"Οι αμυντικές και αεροπορικές εξαγωγές μας αυξήθηκαν κατά 17% και πέτυχαν ένα νέο ρεκόρ ύψους $ 2,35 δις. Συγχαρητήρια στη βιομηχανία μας για το επίτευγμά της. Ελπίζω ότι το 2019 και μετά, οι προσπάθειες όλων των ενδιαφερόμενων μερών θα αυξηθούν εκθετικά με τις εξαγωγές αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών μας".




Η Τουρκία, το 2018 προχώρησε σε δύο συμφωνίες ρεκόρ που περιλαμβάνει την πώληση 30 ελικοπτέρων T-129 ATAK και 4 κορβετών MILGEM  στο Πακιστάν. Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας DIMDEX-2018 στο Κατάρ, οι τουρκικές εταιρείες έλαβαν παραγγελίες περισσότερες από 800 εκατομμύρια δολάρια.


Τέλος να θυμίσουμε ότι με βάση νέα δημοσιεύματα φαίνεται να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Κατάρ για την πώληση ελικοπτέρων T-129 ATAK (σχετικό άρθρο μας).

Όσα λοιπόν εισπράττει η Ελλάδα στραγγίζοντας τους Ελληνες από τον ΕΝΦΙΑ για να μοιράζει επιδόματα και μισθούς σε αντιπαραγωγικές δημόσιες υπηρεσίες, θα εισπράξει και η Τουρκία μέσα από μια παραγωγική - εξαγωγική διαδικασία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail