18.376 άνθρωποι τραβιούνται στα τουρκικά δικαστήρια και 7.000 στα μπουντρούμια για κάτι που ανήρτησαν

AFP PHOTO / OZAN KOSE
Freepen.gr - Οι τουρκικές αρχές άσκησαν δικαστικές διώξεις εναντίον 18.376 ατόμων με βάση αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα μέσα στο 2018, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα.

Οι διωκώμενοι κατηγορήθηκαν για τη διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας, την ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα, την πρόκληση μίσους στην κοινωνία, την προσβολή κρατικών αξιωματούχων και τη ρητορική μίσους, ανέφερε το Bianet.

Ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι τέλεσαν υπό κράτηση λόγω των δραστηριοτήτων τους στα κοινωνικά δίκτυα το 2018. Μόνο στην Κωνσταντινούπολη, ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που κρατήθηκε ήταν 2.793 σύμφωνα με την αστυνομία.

Μεταξύ των κρατουμένων στην Κωνσταντινούπολη 1.800 κατηγορήθηκαν για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας, συμπεριλαμβανομένων όσων επέκριναν την τουρκική εισβολή στην Αφρίν της Συρίας την άνοιξη του 2018.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail