Η Τουρκία μπορεί να κοιμάται πια ήσυχη - Ισόβια κάθειρξη σε 17χρονη που...συμμετείχε στο πραξικόπημα

Freepen.gr - Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε πως το τουρκικό καθεστώς χειραγώγησε το πραξικόπημα και το εκμεταλλεύθηκε για να εκκαθαρίσει πολιτικούς αντιπάλους. Ωστόσο στην Τουρκία διώκονται οι πάντες και τα πάντα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία της Nimet Ecem Gönüllü, δόκιμη από την Πολεμική Αεροπορία η οποία συνελήφθη στα 17 της μετά τηναπόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016. Όπως αποκαλύπτει το turkeypurge στις 18 Μαΐου του 2018 καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για «προσπάθεια ανατροπής της συνταγματικής τάξης».

Ο πατέρας της Gönüllü ήταν επίσης μέλος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που πέθανε πριν από αρκετά χρόνια κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στη νότια Τουρκία (Κουρδιστάν). Όπως όλοι γνωρίζουμε, στην Τουρκία τα ισόβια είναι ισόβια.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail