Θέατρο Καμμένου με Τσίπρα…έχοντας εξασφαλίσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης 151 βουλευτών – Οι 3 ημερομηνίες για εκλογές και η 13/10/2019

Ο Τσίπρας και ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποστεί ψυχρολουσία γιατί πίστευαν ότι θα υπάρξει επιθετική μείωση της διαφοράς με την ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

Από: bankingnews.gr

Η θεατρική παράσταση του Π. Καμμένου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής στο πλαίσιο της κρίσιμης συνάντησης με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.
Αξιόπιστες πολιτικές πηγές αναφέρουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη των γεγονότων τα οποία εμφανίζουν μεγάλες πιθανότητες επιβεβαίωσης

11 Ιανουαρίου 2019: Η παράσταση Καμμένου

Σήμερα 11 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιείται η συνάντηση Τσίπρα με Καμμένο και συμφωνούν στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχουν εδώ και καιρό…δρομολογήσει.
Ο Καμμένος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αλλά έχει σχεδιάσει την ηρωική του έξοδο με στόχο να εξασφαλίσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης.

15 με 16 Ιανουαρίου η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης

Στις 15 με 16 Ιανουαρίου η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης και την λαμβάνει καθώς θα συγκεντρώσει 151 ψήφους.
Θα πάρει η κυβέρνηση την στήριξη των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα θα στηρίξουν την ψήφο εμπιστοσύνης
Παπακώστα, Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Κόκκαλης, Ζουράρις, Δανέλλης και άλλος 1 βουλευτής θα στηρίξουν την κυβέρνηση.
Οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αλλά με ψήφο κατά συνείδηση μπορεί να στηρίξουν την κυβέρνηση όταν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Εφόσον λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ουσιαστικά ακυρώνει τα σχέδια της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής, πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Τελευταία εβδομάδα Ιανουαρίου 2019 – Συμφωνία Πρεσπών

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2019 έρχεται προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών στην Ελληνική βουλή.
Η συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της FYROM που θα κατοχυρωθεί ως Βόρεια Μακεδονία θα περάσει από την ελληνική βουλή με 153 ή 154 βουλευτές και με διαφορετική σύνθεση από τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι 3 ημερομηνίες για εκλογές και το πιθανό σενάριο

Μεταξύ πολιτικών παραγόντων τρεις ημερομηνίες αναφέρονται

-17 Μαρτίου 2019 με στόχο να πιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό κοντά στο 25%.
Το σενάριο αυτό έχει μικρές πιθανότητες επιβεβαίωσης

-19 Μαΐου και 26 Μαΐου 2019 – Εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές
Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό η κυβέρνηση προκηρύσσει εθνικές εκλογές στις 19 Μαΐου μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στις 26 Μαΐου στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθούν και οι ευρωεκλογές.
Οπότε 19 Μαΐου εθνικές εκλογές και 26 Μαΐου ευρωεκλογές.
Το σενάριο αυτό έχει αυξημένες πιθανότητες επιβεβαίωσης.

-29 Σεπτεμβρίου ή 13 Οκτωβρίου 2019 – Βουλευτικές εκλογές
Ένα σενάριο που υποστηρίζει σχεδόν η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι άπαξ και πάρει ψήφο εμπιστοσύνης θα επιχειρήσει να εξαντλήσει την 4ετία με εκλογές 29 Σεπτεμβρίου ή 13 Οκτωβρίου 2019.
Το σενάριο αυτό προκήρυξης των εκλογών υποστηρίζεται από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι τελικά θα ισχύσει;

Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών είναι πολύ κρίσιμος για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαντλήσει την 4ετία αλλά η νέα κυβερνητική πλειοψηφία θα στηρίζεται σε ετερόκλητα στοιχεία ενώ επίσημα κάποιοι από τους ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν με θεατρικό τρόπο.
Εάν εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης που αποτελεί βασικό σενάριο, θα επιχειρήσει να εξαντλήσει τον χρόνο για την διεξαγωγή των εκλογών.
Σίγουρα θα προσμετρήσει και τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν στο 25%.
Ο Τσίπρας και ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποστεί ψυχρολουσία γιατί πίστευαν ότι θα υπάρξει επιθετική μείωση της διαφοράς με την ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.
Η ΝΔ διατηρεί μια διαφορά τουλάχιστον 8% και ο Τσίπρας βλέπει ότι παρά την έξοδο από τα μνημόνια και την κοινωνική πολιτική…η κοινωνία θέλει πολιτική αλλαγή και την ΝΔ στην εξουσία.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...