Δεύτερο κύμα αποκαλύψεων για την 11η Σεπτεμβρίου - Οι Ασφαλιστικές εταιρείες υποπτεύονταν Μπους και Σ. Αραβία ότι γνώριζαν

photosforyou / pixabay
Freepen.gr - Η ομάδα Dark Overlord, οι χάκερς που έχουν υποκλέψει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους ένα πολλές χιλιάδες εγγράφων σχετικά με την 11η Σεπτεμβρίου, απελευθέρωσαν και τη δεύτερη παρτίδα εγγράφων, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 7.500 αρχεία.

Ακριβώς όπως και η πρώτη παρτίδα, η οποία αποκρυπτογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν κατάφερε να παράσχει κανένα συγκλονιστικό υλικό όπως πχ ότι η κυβέρνηση απέκρυψε πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις.

Τα πρόσφατα δημοσιευθέντα έγγραφα αφορούν κατά κύριο λόγο την αλληλογραφία μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών που χειρίζονταν τις αιτήσεις αποζημιώσεων μετά την τραγωδία. Συζητούσαν ως προς το από ποιον θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τις ζημίες, με επιλογές που κυμαίνονται από αεροπορικές εταιρείες μέχρι την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους τρομοκράτες. Οι διάδικοι εξέφραζαν επίσης την εκτίμηση ότι ο τότε Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ή η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας είχαν προηγούμενη ενημέρωση σχετικά με τις επιθέσεις, αλλά αυτή η αλληλογραφία δεν καταδεικνύει την εμπλοκή της κυβέρνησης.

Η ομάδα έχει διαχωρίσει τα έγγραφα σε πέντε παρτίδες ενώ είχε καλέσει πιθανούς ενδιαφερόμενους που θεωρούν ότι εμπλέκονται στην υπόθεση να πληρώσουν λύτρα σε bitcoin για να μη δημοσιευθεί ότι τους αφορλα. Ωστόσο κανένας κυβερνητικός οργανισμός και επιχείρηση δεν ανταποκρίθηκε.

Η πρώτη παρτίδα περιελάμβανε κυρίως τις συνεντεύξεις του FBI με υπαλλήλους της American Airlines και συγγενείς επιβατών για τα αεροπλάνα της 9ης Σεπτεμβρίου, καθώς και συμφωνίες εμπιστευτικότητας και πληρωμές ασφάλισης.

Η ομάδα είχε αρχικά ανακοινώσει ότι η αποκάλυψή τους θα "θάψει" το αμερικανικό "βαθύ κράτος". Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail