Το YPG αποχωρεί από την Ιεράπολη καλεί το Συριακό Στρατό να εισέλθει και να υπερασπιστεί την πόλη απέναντι στην Τουρκία

Freepen.gr - Η Γενική Διοίκηση του YPG εξέδωσε την Παρασκευή γραπτή δήλωση προς τους κατοίκους της περιοχής, σημειώνοντας ότι πάλεψαν με τρομοκρατία και σήμερα εκτίθενται σε απειλές από το τουρκικό κράτος. Η ανακοίνωση καλεί τις ένοπλες δυνάμεις του Συριακού Στρατού για να προστατεύσουν την περιοχή της Ιεράπολης (Manbij) από τις απειλές του τουρκικού κράτους και δημοσιεύεται στο πρακτορείο ΑΝΗΑ.

Το κείμενο της δήλωσης σημείωνε επίσης:

"Μέσα από τις συνεχείς απειλές του τουρκικού κράτους να εισβάλει στις περιοχές της Βόρειας Συρίας, να καταστρέψει την περιοχή και να εκτοπίσει τους ανθρώπους της περιοχής όπως συνέβη στη Τζαραμπλούς, Αζάζ, Αλ Μπαμπ και Αφρίν, εμείς, στην YPG, ανακοινώνουμε ότι μετά την αποχώρησή μας από την Ιεράπολη (Manbij). Είχαμε αφοσιωθεί στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους τκαι των άλλων τρομοκρατικών συμμοριών στον Ανατολικό Ευφράτη και σε άλλους τομείς. Τώρα ζητάμε από από το συριακό κράτος στο οποίο ανήκουμε, όσον αφορά τη γη, τους ανθρώπους και τα σύνορα, να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις του και να προστατεύσει την περιοχή της Ιεράπολης από τις τουρκικές απειλές».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail