"Yassou!" λένε οι Ισραηλινοί πιλότοι και στάζουν μέλι την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία: Είμαστε ενθουσιασμένοι να πετάμε με τους Ελληνες

Photography: Celia Garion
Freepen.gr - Η συνεργασία μεταξύ των Ισραηλινών και των Ελληνικών Πολεμικών Αεροποριών συνεχίζει να αυξάνεται: αμοιβαίες ασκήσεις και στις δύο χώρες, προσομοιωμένες αερομαχίες και παράλληλες πτήσεις ελικοπτέρων, σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στάζοντας μέλι για τη δική μας.



Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, οι μοίρες αεροσκαφών IAF "Sufa" (F-16I) επέστρεψαν από μια συνδυασμένη εκπαίδευση στην Ελλάδα παράλληλα με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία", δήλωσε ο Maj. Y', πιλότος στη Μοίρα 201.

Η IAF έδωσε έμφαση στο περιεχόμενο της άσκησης νωρίς για να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ελκυστική ελληνική τοπογραφία. «Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία», είπε ο Maj. Y ». «Οι Έλληνες ήταν προσεκτικοί και μας βοήθησαν να βελτιώσουμε την ποιότητα της άσκησης».

«Πλεονεκτήματα & Ευκαιρίες» βλέπει η IAF

Η συνεργασία με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει διάφορα πλεονεκτήματα, εκ των οποίων η γεωγραφική απόσταση μεταξύ των δύο χωρών. "Η απόσταση μας επιτρέπει να διενεργούμε μεγάλες πτήσεις παρόμοιες με εκείνες που πετάμε κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής δραστηριότητας", τόνισε ο Maj. I, επικεφαλής του κλάδου Διεθνών Υποθέσεων Europe & Asia της IAF. «Η άσκηση στην Ελλάδα μας πρόσφερε την ευκαιρία να πετάξουμε σε εκτενές έδαφος και τα ψηλά βουνά βοήθησαν να προσομοιώσουμε το επιχειρησιακό θέατρο».

Ο αριθμός των κοινών ασκήσεων που των δύο αεροποριών αλλάζει από έτος σε έτος. « Όταν τα μαχητικά αεροπλάνα φτάσουν στην Ελλάδα, υποχρεούνται να πετύχουν στόχο ενώ οι Έλληνες ενεργούν ως αντιτιθέμενη δύναμη» αναφέρει ο Maj. I.

Το επόμενο έτος, η IAF πρόκειται να συμμετάσχει στη διεθνή άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ στην Ελλάδα ενώ προβλέπεται μια πρόσθετη κοινή άσκηση παράλληλα με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. "Οι Έλληνες έχουν μια ζεστή διάθεση, όπως και εμείς", κατέληξε ο Ισραηλινός πιλότος σχολιάζοντας:

«Αγαπούν να δουλεύουν σκληρά και δεν φοβούνται τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής - είμαι ενθουσιασμένος να πετάξω μαζί τους ξανά».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail