Η υπηρεσία χαρτών Yandex ίσως αποκάλυψε άθελά της απόρρητες στρατιωτικές θέσεις της Τουρκίας

Το Yandex Maps, είναι μια ρωσική υπηρεσία ψηφιακών δορυφορικών χαρτών, ανάλογη της Google Maps. Πρόσφατα παρατηρήθηκε πως πολλά σημεία στην Τουρκία «θολώθηκαν» ή απεκρύβησαν εντελώς, γεγονός που παραπέμπει σε τοποθεσίες που η Άγκυρα θέλει να κρατήσει μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Αναδημοσίευση από: ptisidiastima.com

Σύμφωνα με άρθρο του Federation of American Scientists (FAS), το Yandex προχώρησε σε «λογοκρισία» πολλών σημείων σε Τουρκία και Ισραήλ, γεγονός που ίσως παραπέμπει σε αιτήματα των δυο αυτών κυβερνήσεων προς την εν λόγο υπηρεσία, να αποκρύψει διαβαθμισμένες περιοχές.


Αυτό όμως σημαίνει πω το Yandex, άθελά του (;), αποκάλυψε ένα θησαυρό γνώσης σε υπηρεσίες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για νέες ή να διασταυρώσουν τις ήδη γνωστές διαβαθμισμένες τοποθεσίες.


Η διαφορά σε σχέση με τις διαβαθμισμένες πληροφορίες του γνωστού Google Maps, σε σχέση με το Yandex Maps, είναι πως το δεύτερο απέκρυψε περιοχές μόνο στη Τουρκία και το Ισραήλ. Το Yandex «θόλωσε» εκτός των γνωστών στρατιωτικών εγκαταστάσεων (πχ, Ιντσιρλίκ), ακόμη και κτήρια ή οικοδομικά τετράγωνα εντός πόλεων, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον είναι αρκετά «περίεργος», να δει την τοποθεσία και τις διαστάσεις αυτών των χώρων με μοναδική ακρίβεια.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...