Η Volkswagen ανοίγει εργοστάσιo στην Τουρκία! Ποια αυτοκίνητα θα παράγει - Στρατηγική συνεργασία με τη Ford

Freepen.gr - Παρόλο που η τελική απόφαση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, η Τουρκία έχει την καλύτερη ευκαιρία να είναι η διεύθυνση των νέων επενδύσεων εργοστασίων της Volkswagen, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας

Όπως γράφει η Dailysabah μετά από πρόσφατες αναφορές που υποδηλώνουν ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις με τη δημιουργία εργοστασίου, εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφεραν ότι η Τουρκία ήταν ο ισχυρότερος υποψήφιος για την επένδυση. Μετά από δεκαετίες προσπάθειες της Τουρκίας για να πείσει τον Γερμανό αυτοκινητοβιομηχανικό γίγαντα να επενδύσει στη χώρα, η Volkswagen αποφάσισε να ανοίξει εργοστάσιο που θα απασχολεί 5.000 άτομα και θα αναλάβει την παραγωγή δύο εμπορικών σημάτων της, της Skoda και της Seat.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής ιστοσελίδας, η εταιρεία επέλεξε την Τουρκία ενώ εξέταζε ακόμη τη λύση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Οι αναφορές σημειώνουν ότι η γνώση της Τουρκίας στην παραγωγή αυτοκινήτων επηρέασε την επενδυτική απόφαση. "Η Τουρκία ήταν μακράν η πιο εξοπλισμένη χώρα μεταξύ των υποψήφιων χωρών", ανέφερε ο Τζίλι Αλ Μπιλάλογλου, πρόεδρος του Doğuş Otomotiv, διανομέα της Volkswagen στην Τουρκία.

Η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία όμως πάει ένα βήμα παραπέρα βιώνοντας τον ενθουσιασμό δύο μεγάλων επενδυτικών σχεδίων που έχουν έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, η Volkswagen και η αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, Ford Motor Company, ανέφεραν ότι συμμετείχαν σε συνομιλίες για μια στρατηγική εταιρική σχέση που θα έδινε την ευκαιρία να μεταφέρουν την παραγωγή μοντέλων εμπορικών οχημάτων στην Τουρκία.

Οι αναφορές αυτές τονίζουν επίσης ότι οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν επίσης να παράγουν ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα στις εγκαταστάσεις τους εκατέρωθεν για να μειώσουν το κόστος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, αντί της Γερμανίας, τα εμπορικά οχήματα της Volkswagen Crafter και Transporter θα μπορούσαν να παραχθούν στο εργοστάσιο της Ford στην Τουρκία στην περιοχή  Gölcük στο Μαρμαρά, όπου η Ford κατασκευάζει τα μοντέλα Transit και Custom.

Εμείς στην Ελλάδα μπορούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις αυτές σκεπτόμενοι πως θα προσλάβουμε στο Δημόσιο και θα χορηγήσουμε συντάξεις. Έτσι όμως χτίζονται οι σοβαρές σχέσεις και αποκτάς διπλωματικά όπλα. Ήταν το εργοστάσιο της Renault που απείλησε ο Ερντογάν ότι θα κλείσει αποτρέποντας τη μίσθωση των δύο φρεγατών Fremm στη χώρα μας πριν αρκετούς μήνες. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail