Πρώτη πτήση για το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3M - Οι νέες του δυνατότητες

© Sputnik / Alexei Kudenko
Freepen.gr - Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι του στρατού, Zvezda δημοσίευσε ένα βίντεο της πρώτης πτήσης του εκσυγχρονισμένου Tupolev Tu-22M (κωδικό όνομα NATO: Backfire) που ονομάζεται Tu-22M3M, το οποίο υποβλήθηκε σε δοκιμές των αναβαθμισμένων συστημάτων του στις 28 Δεκεμβρίου. Το βίντεο δείχνει την απογείωση του αεροπλάνου και τα πρώτα δευτερόλεπτα της πτήσης του, η οποία διήρκεσε 37 λεπτά. Το αεροσκάφος πέταξε σε υψόμετρο 1500 μέτρων.

Το Tu-22M3M αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του Tu-22M3 έχοντας νέο εξοπλισμό στόχευσης, κινητήρα και αεροηλεκτρονικά. Δόθηκε επίσης η δυνατότητα να μεταφέρει και να εξαπολύει κορυφαίους ρωσικούς πυραύλους όπως το βλήμα κρουζ Kh-32 και ο βαλλιστικός πύραυλος Kh-47M2 Kinzhal ("Dagger").

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail