Ρωσικά Tu-160 στρατηγικά βομβαρδιστικά στη Βενεζουέλα μετά από πτήση 10.000 χιλιομέτρων - Εναέριο ραντεβού με νορβηγικά F-16


Freepen.gr - Η Βενεζουέλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άφιξη των στρατηγικών βομβαρδιστικών στρατηγικών Tu-160 ως ευκαιρία να επιδείξει την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί το έθνος ενάντια σε πιθανή ξένη στρατιωτική παρέμβαση, με τη βοήθεια "φίλων" εάν χρειαστεί, αναφέρει το RT.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 προσγειώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Simón Bolívar τη Δευτέρα, όπου τους υποδέχτηκε η τιμητική φρουρά των αεροπορικών δυνάμεων της Βενεζουέλας. Φορώντας πορτοκαλί πιλοτικά κοστούμια και κράνη, οι Ρώσοι πιλότοι κατέβηκαν στο διάδρομο όπου παρουσίασαν ένα μοντέλου του αεροσκάφουε με το οποίο πέταξαν πάνω από 10.000 χιλιόμετρα για να φτάσουν στις ακτές της Καραϊβικής για να συμμετέχουν σε "συνδυασμένες επιχειρησιακές πτήσεις" με την Πολεμική Αεροπορία της Βενεζουέλας.


Ενώ η ρωσική αντιπροσωπεία έκανε λόγο για μια φιλική επίσκεψη, το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας σημείωσε ότι οι επιχειρησιακές πτήσεις «Ρωσία-Βενεζουέλα 2018» θα αποτελέσουν «επίδειξη δύναμης». Η εκπαίδευση, υποστηρίζει το Καράκας, θα προωθήσει τη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία και θα διευκολύνει την ανταλλαγή πρακτικής εμπειρίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το Tu-160 είναι το μεγαλύτερο υπερηχητικό αεροσκάφος μάχης στον κόσμο. Τα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, ικανά να μεταφέρουν πυρηνικούς και συμβατικούς πυραύλους, μπορούν να καλύψουν απόσταση μεγαλύτερη από 12.000 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό. Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε παρόμοιες πτήσεις στη Βενεζουέλα το 2008 και το 2013.

Η πτήση προς τη Βενεζουέλα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, τη θάλασσα του Μπάρεντς, της Νορβηγίας και της Καραϊβικής δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς τα νορβηγικά μαχητικά μαχητικά F-16 αναγνώρισαν τα ρωσικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, παρόλο που σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η πτήση των Tupolev έγινε σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς για τη χρήση του εναέριου χώρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail