Εκατοντάδες πύραυλοι SOM βεληνεκούς 250 χλμ θα ετοιμαστούν για την Αγκυρα

Freepen.gr - Μια μεγάλη παραγγελία 450 πυραύλους SOM για τις Τ.Ε.Δ. επίκειται το επόμενο διάστημα σύμφωνα με SavunmaSanayiST. Ο SOM είναι ένας πύραυλους κρουζ  υψηλής ακρίβειας που μπορεί να εκτοξευθεί από πλατφόρμες εδάφους, θάλασσας και αέρα. Αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK SAGE, Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Άμυνας της Τουρκίας ενώ η Roketsan έχει αναλάβει το ρόλο της παραγωγής και εμπορίας του πυραύλου προς εξαγωγή.

Αναπτύχθηκε από το 2006 κι αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Çiğli στην İzmir, στις 4 Ιουνίου 2011. Ο SOM αποτελεί την πρώτη εσωτερική λύση στην Τουρκία για την καταστροφή τόσο σταθερών όσο και κινούμενων στόχων σε απόσταση άνω των 250 χιλιομέτρων.

Πρώτη φορά δοκιμάστηκε από ένα αεροσκάφος F-4E 2020 τον Αύγουστο του 2011 ενώ τέθηκε σε υπηρεσιακή χρήση από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία το 2012 έχοντας πιστοποιηθεί για ενσωμάτωση στα μαχητικά αεροσκάφη F-4E 2020 και F-16 Block 40.

Χρησιμοποιεί το GPS ως τον κύριο τρόπο καθοδήγησης, το οποίο συμπληρώνεται από προηγμένο σύστημα αδρανειακής πλοήγησης και σύστημα πλοήγησης βασισμένο σε ραντάρ, το οποίο επιτρέπει στο βλήμα να πετά χαμηλά κατά τη διάρκεια της πτήσης του, προκειμένου να αποφύγει τα τοπικά αμυντικά συστήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail