Η Ρωσία ετοιμάζεται για δοκιμές του νέου διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat

Freepen.gr - Ο διοικητής των Ρωσικών Στρατιωτικών Πυραυλικών Δυνάμεων, Σεργκέι Καρακάγεφ, δήλωσε ότι οι δοκιμές πτήσης του πιο εξελιγμένου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat (ICBM) θα ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό στο κοσμοδρόμιο της Plesetsk στη βόρεια Ρωσία όπου δημιουργήθηκε η σχετική υποδομή..

Ο επανεξοπλισμός των Ρωσικών Στρατιωτικών Πυραυλικών Δυνάμεων με τον πλέον προηγμένο διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλο Sarmat θα ξεκινήσει με το στρατιωτικό τμήμα των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων του Uzhur το 2021, δήλωσε ο Καρακάγεφ.

"Σχεδιάζουμε να αρχίσουμε τον επαναπροσδιορισμό με αυτό το συγκρότημα πυραύλων που ξεκινά το 2021 στο τμήμα της πυραυλικής δύναμης με έδρα το Ουτζούρ, το οποίο ήδη λειτουργούσε τους προηγούμενους πυραύλους, Voyevoda", ανέφερε ο Καρακάγεφ.

Ο Sarmat έχει προγραμματιστεί να αντικαταστήσει τον RS-20B Voyevoda το 2020.

Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις, η σειριακή παραγωγή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat αναμένεται να ξεκινήσει από το 2020 και το 2021 το πρώτο σύνταγμα που θα είναι εξοπλισμένο με αυτό το βλήμα αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail