Πράσινο φως για συντήρηση των S-300 και νέους εξοπλισμούς με την Ελλάδα άναψε η Μόσχα

Freepen.gr - Η Μόσχα είναι ανοικτή στην επέκταση της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας με την Αθήνα και είναι έτοιμη να συζητήσει νέα έργα, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ.

Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι σήμερα οπλισμένη με το στρατιωτικό εξοπλισμό ρωσικής κατασκευής (μεταξύ άλλων και οι S-300 που δεν κατέληξαν ποτέ στην Κύπρο), τον οποίο παρέδωσε η Μόσχα στην Αθήνα εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια. "Επί του παρόντος, η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό μέσω της διατήρησης των όπλων της Ρωσίας που έχει ήδη η Ελλάδα", δήλωσε ο Μάσλοφ συμπληρώνοντας πως "Δεν υπάρχουν παράπονα για τον εξοπλισμό μας από την ελληνική πλευρά αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι καλός και υψηλής ποιότητας".

"Είμαστε με τη σειρά μας ανοικτοί στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα αυτό και έτοιμοι να συζητήσουμε νέα έργα", επεσήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας επιβάλλει "ορισμένους περιορισμούς στην ανάπτυξη της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της με τη Ρωσία. Ωστόσο, ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Αθήνας για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία δεν σταματά", τόνισε ο Μάσλοφ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail