Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πώληση των Patriot στην Τουρκία για να καταρρίψουν τους αγορασμένους S-400

Reuters
Freepen.gr - Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι Η.Π.Α. έχουν προτείνει στην Τουρκία την πώληση πυραυλικού συστήματος Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Κογκρέσο έχει ενημερωθεί για την προτεινόμενη πώληση, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση των δυνατοτήτων της Τουρκίας στον τομέα του αέρα και της πυραυλικής άμυνας.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η συμφωνία "θα συμβάλει στην εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, βελτιώνοντας την ασφάλεια ενός βασικού συμμάχου του ΝΑΤΟ στις πρώτες γραμμές της καταπολέμησης της τρομοκρατίας".

Τονίζει ακόμη τις ανησυχίες των ΗΠΑ ότι η Τουρκία, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αγοράζει πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρα από τη Ρωσία, τα οποία δεν είναι συμβατά με όπλα που χρησιμοποιούνται από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει: «Η προτεινόμενη πώληση θα ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ».

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι συνεργάστηκε με την Τουρκία για την πιθανή πώληση ενός πυραυλικού αμυντικού συστήματος Raytheon Co Patriot για να ακυρώσει την αγορά ενός ρωσικού συστήματος S-400.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Dailysabah δύο φορές στη διαδικασία επιλογής της Τουρκίας, η Άγκυρα προσπέρασε το σύστημα Patriot, αρχικά επιλέγοντας ένα κινεζικό σύστημα προτού καταλήξει στο ρωσικό σύστημα S-400 το 2017.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail