Η συμφωνία του αιώνα για τους Αυστραλούς - Δώδεκα υποβρύχια από τη Naval Group έναντι 36 δις δολαρίων!

Freepen.gr - Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Christopher Pyne επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας ολοκλήρωσε τελικά τις διαπραγματεύσεις για την επίσημη υπογραφή μιας συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας για τη ναυπήγηση 12 μεγάλων συμβατικών επιθετικών υποβρυχιών από τη γαλλική Naval Group.

Η Αυστραλία αποκτά τα πλοία στο πλαίσιο του έργου Sea 1000 (Future Submarine) ύψους 36,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα στόλο των έξι υποβρυχίων Collins από τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Τα υποβρύχια θα είναι κλάσης Attack και το πρώτο θα ονομαστεί HMAS Attack. Θα ναυπηγηθούν στην Αυστραλία με ένα σχέδιο που ήταν γνωστό ως Baracuda 1A Shortfin.

Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Noonan AO RAN, δήλωσε ότι το όνομα 'Attack', αντιπροσωπεύει την εγγενή μυστικότητα, την αντοχή και τη θνησιμότητα μεγάλου εύρους ενός υποβρυχίου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό χρησιμοποίησε το όνομα Attack, με το όνομα που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για την κατηγορία των περιπολικών σκαφών που εξυπηρετούσε από το 1967 έως το 1985.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail