Το ινδικό Mig-29 απονηώνεται το σούρουπο από το INS Vikramaditya και χάνεται μέσα στον Ηλιο

Freepen.gr - Ένα πολύ ωραίο βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου όπου ένα ινδικό Mig-29 απονηώνεται το σούρουπο από το αεροπλανοφόρο INS Vikramaditya και χάνεται μέσα στον Ηλιο.



Το INS Vikramaditya (που σημαίνει "γενναίος ως ήλιος") είναι ένας τροποποιημένο αεροπλανοφόρο κλάσης Kiev που τέθηκε σε λειτουργία με το Ινδικό Ναυτικό το 2013. Πήρε το όνομά του προς τιμήν του Vikramaditya, θρυλικού αυτοκράτορα του Ujjain της Ινδίας.

Αρχικά χτίστηκε ως Baku και μπήκε σε υπηρεσία το 1987 με το Σοβιετικό Πολεμικό Ναυτικό και αργότερα με το Ρωσικό Ναυτικό (ως Ναύαρχος Gorshkov) προτού τεθεί εκτός λειτουργίας το 1996. Αγοράστηκε από την Ινδία στις 20 Ιανουαρίου 2004 μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων σε τελική τιμή 2,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το πλοίο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις θαλάσσιες δοκιμές του τον Ιούλιο του 2013 και τις αεροπορικές δοκιμές το Σεπτέμβριο του 2013.

Μπήκε σε υπηρεσία στις 16 Νοεμβρίου 2013 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Severodvinsk της Ρωσίας. Στις 14 Ιουνίου 2014, ο πρωθυπουργός της Ινδίας κάλεσε επίσημα το INS Vikramaditya στο Ινδικό Ναυτικό και το αφιέρωσε στο έθνος.

Το Vikramaditya μπορεί να μεταφέρει τόσο αεροσκάφη όσο και ελικόπτερα. Μπορεί να φιλοξενήσει ως και 34 αεροσκάφη, κυρίως Mikoyan MiG-29K.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail