Με τα Ka-52 σκοπεύει να διαλύσει την ουκρανική αεράμυνα η Ρωσία

Freepen.gr - Κάποιοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επεσήμαναν ότι σε περίπτωση εχθροπραξιών, η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ελικόπτερα Ka-52 για να καταστρέψει τις περιοχές όπου υπάρχουν συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος (SAM) στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

Ο Babak Taghvaee, στρατιωτικός αναλυτής που εδρεύει στη Μάλτα, ισχυρίστηκε σε ένα tweet ότι τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες ημέρες η 3η Μοίρα του 39ου Συντάγματος Αεροπορίας Ελικοπτέρων έχει ασκηθεί στην αποστολή καταστροφής των μονάδων αεράμυνας του εχθρού (SEAD) χρησιμοποιώντας τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52.

Πρόσθεσε: "Σημαίνει ότι, σε περίπτωση πολέμου με την Ουκρανία, τα 16 Ka-52 θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καταστρέψουν τις περιοχές SAM κοντά στην πρώτη γραμμή".

Σύμφωνα με το defence-blog.com κατά τη διάρκεια μιας αποστολής SEAD, οι πιλότοι πετούν στον εναέριο χώρο του εχθρού για να βρουν και να καταστρέψουν τα συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος και  ραντάρ στο έδαφος. Αυτό το είδος αποστολής είναι σημαντικό επειδή χωρίς αυτό όλα τα άλλα αεροσκάφη είναι ουσιαστικά απροστάτευτα από τους πύραυλους επιφανείας-αέρος.

Στους σύγχρονους πολέμους, οι αποστολές SEAD μπορούν να αποτελέσουν το 30% όλων των αεροπορικών εξόδων το πρώτο διάστημα μιας σύγκρουσης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail