Πάγωσαν και τα κάτασπρα βουνά της βάσης του Ειρηνικού στη θέα του θηριώδους K-550 "Alexander Nevsky"

Freepen.gr - Μια όμορφη αλλά και παγωμένη εικόνα του πυρηνικού υποβρυχίου "Alexander Nevsky" ενώ καταπλέει στη βάση του Στόλου του Ειρηνικού δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Το K-550 Alexander Nevsky είναι κλάσης Borei (Project 955A) και φέρει βαλλιστικούς πυραύλους Bulava,. Πήρε το όνομά του από το Ρώσο άγιο Αλέξανδρο Νέβσκυ. Η ναυπήγησή του ξεκίνησε το 2004. Ωστόσο, τα δημοσιονομικά προβλήματα και οι επανειλημμένες αστοχίες του κύριου όπλου του υποβρυχίου, του πυραύλου SLBM Bulava, καθυστέρησαν την παράδοσή του.Ωστόσο, οι Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι το υποβρύχιο ολοκληρώθηκε εγκαίρως και μάλιστα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Το Alexander Nevsky τέθηκε τελικά σε ενεργή υπηρεσία το Δεκέμβριο του 2013. Έχει εκτόπισμα

14.488 τόνους (23.621 τόνους βυθισμένο), μήκος 170 μέτρα, πλάτος 13,5 μέτρα και βύθισμα 10 μέτρων.

Αναπτύσσει ταχύτητα 28 κόμβων και λειτουργεί με πλήρωμα 130 ανδρών. Φέρει 16 πυραύλους SLBM Bulava και 6 βλήματα κρουζ Viyuga.

Εδώ σε μια ξαφνική συνάντησή του με Ρώσους ψαράδες



Σε δοκιμή των Bulava


Από παλαιότερο κατάπλου στη ναυτική βάση στη χερσόνησο της Καμτσάσκα

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail