Κινεζοπακιστανικά μαχητικά JF-17 Thunder για την Τεχεράνη στον ορίζοντα

Freepen.gr - Η Πολεμική Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν εξετάζει την αγορά πολεμικών αεροσκαφών JF-17 Thunder για την αντικατάσταση των γηρασμένων μαχητικών F-14 και MiG-29.

Σύμφωνα με το Muzammil Hatami, αξιωματούχοι της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς ανακοίνωσαν μια επερχόμενη συμφωνία με το Πακιστάν για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών JF-17 Thunder κατά τη διάρκεια της έκθεσης IDEAS 2018.

"Ο στρατηγός της IRGC έδωσε λεπτομέρειες μετά από την επίσκεψή του στο Πακιστάν κι αφού είδε το μαχητικό JF-17 Thunder στην 10η έκθεση IDEAS στο Καράτσι", δήλωσε ο Muzammil Hatami.

Το Ιράν έχει από καιρό αναζητήσει έναν αντικαταστάτη για τα γηραιά μαχητικά 3ης γενιάς. Μετά από δεκαετίες οικονομικού και τεχνολογικού στραγγαλισμού, το Ιράν προσπαθεί να ανοικοδομήσει την αεροπορία του.

Λίγο πριν, το Ιράν υπολόγιζε να υπογράψει σύμβαση με τη Ρωσία για να αγοράσει Sukhoi Su-30SM αλλά λόγω της επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, η συμφωνία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Η επιλογή αγοράς των JF-17 Thunder είναι ιδανική για το Ιράν και είναι πολύ πιθανό να υπογραφεί σύμβαση για νέα αεροσκάφη στο εγγύς μέλλον.

Το JF-17 "Thunder" είναι ένα μαχητικό που αναπτύχθηκε από κοινού από το Αεροναυτικό Συγκρότημα του Πακιστάν (PAC) και την Chengdu Aircraft Corporation (CAC) της Κίνας.

Το JF-17 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αεροπορική αναγνώριση, επίθεση εδάφους και αναχαίτιση αεροσκαφών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail