Η Μόσχα χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M στη Συρία

Freepen.gr - Η Ρωσία χρησιμοποίησε το σύστημα πυραύλων Iskander-M κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων κατά τρομοκρατών στη Συρία, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ.

Και πρόσθεσε: "Το σύστημα πυραύλων Iskander-M των επίγειων δυνάμεων έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό, καθώς και τα πολλαπλά πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης Tornado-G και Smerch".

Το 9K720 Iskander-M, ένα κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων με κωδικό SS-26 Stone από το ΝΑΤΟ, αντικατέστησε τους σοβιετικούς Scud και Tocha-U. Οι πυραύλοι έχουν μια εμβέλεια έως 500 χιλιόμετρα και μπορούν να μεταφέρουν είτε συμβατικά είτε πυρηνικά κεφαλές.

Ο Iskander σχεδιάστηκε για να διαπερνά τα συστήματα αεράμυνας και ταξιδεύει με υπερηχητική ταχύτητα. Στην τελική φάση της πτήσης πραγματοποιεί αρκετούς ελιγμούς και απελευθερώνει εικονικούς στόχους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ο βαλλιστικός πυραύλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση σε βομβαρδισμούς ακριβείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail