Σε μια κλωστή στην Ιεράπολη - Πυρήνες του «ISIS» δολοφονούν Κούρδους, βρώμικο παιχνίδι από ΗΠΑ, η Αλ Κάιντα δηλώνει έτοιμη

Map Cred @Serem001
Μια πολύ περίεργη εικόνα επικρατεί όσον αφορά την κατάσταση στην Ιεράπολη. Η μεν Συρία ανακοίνωσε την ανάληψη του ελέγχου της πόλης, την είσοδο του στρατού και την ύψωση της σημαίας με τη Μόσχα και την Τεχεράνη να χαιρετίζουν την εξέλιξη, η Αγκυρα και η Δύση αμφισβητούν την είσοδο του συριακού στρατού.

Του Στρατή Μαζίδη

Να σημειωθεί ότι η είσοδος στην Ιεράπολη ανακοινώθηκε επίσημα από το πρακτορείο SANA και χαιρετίζεται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους σε Ρωσία και Ιράν. Κατά άλλους ο στρατός δεν έχει μπει στην πόλη ει μη μόνο εισήλθε για περιορισμένο χρόνο μια αντιπροσωπεία αλλά έχει πιάσει όλες τις θέσεις σε δύση και βορρά απέχοντας ελάχιστα χιλιόμετρα από την Ιεράπολη και έχοντας κλείσει την πρόσβαση σε αυτή για τους Τούρκους και τους προσκείμενους σε αυτούς τρομοκράτες.

Την ίδια ώρα η πρώην al Nusra και νυν Jaysh Al-Islam, προσκείμενη στην Αλ Κάιντα διακινούν εικόνες κινητοποίησης των δυνάμεών τους κοντά στα μέτωπα της Ιεράπολης ενώ ο FSA κηρύττει την έναρξη της...επίθεσης. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το θάνατο τεσσάρων μελών των Syrian Democratic Forces (SDF) μέσω πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού.



Πώς όμως δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του ISIS από το συριακό βορρά προκύπτουν ξαφνικά πυρήνες της οργάνωσης οι οποίοι όλως τυχαίως εκτελούν μέλη των SDF; Πρόκειται για το ISIS ή για μυστικές υπηρεσίες γνωστών χωρών που ελέγχουν το ISIS; 

Επίσης πρέπει να σημειωθεί το ύποπτο παιχνίδι των Αμερικανών οι οποίοι θεωρητικά αποχωρούν αλλά διατηρούν ένα μέρος της δύναμής τους στην Ιεράπολη συντηρώντας το πολεμικό κλίμα που κρέμεται σε μια κλωστή. Τι έχουν στο βάθος του μυαλού τους;

Ωστόσο πέρα από τις πολεμικές διαθέσεις των τρομοκρατών αξίζει να σημειωθεί η δήλωση Ερντογάν ότι εφόσον φεύγει το YPG, η Τουρκία δεν έχει δουλειά στην Ιεράπολη καθώς επίσης η ακόλουθη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας:

Στο πλαίσιο των εξελίξεων που σχετίζονται με την Münbiç, υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένες εξηγήσεις είναι ακριβείς. Η τρομοκρατική οργάνωση YPG / PKK που ελέγχει την περιοχή με βία δεν έχει το δικαίωμα και την εξουσία να δηλώνει και να προσκαλεί άλλα στοιχεία για λογαριασμό του λαού της περιοχής. Προειδοποιούμε όλα τα μέρη να παραμείνουν μακριά από προκλητικές ενέργειες και ρητορείες που θα καταστήσουν την περιοχή πιο ασταθή. Το θέμα παρακολουθείται στενά από εμάς.

Αν παραβλέψουμε την προκλητική ρητορική οι γηγενείς κάτοικοι μιας περιοχής να αποκαλούνται τρομοκράτες και να μην έχουν το δικαίωμα να προσκαλέσουν σε βοήθεια τον στρατό της χώρας, το τουρκικό υπουργείο άμυνας δεν κάνει καμία αναφορά σε έναρξη επίθεσης αλλά δηλώνει ότι παρακολουθεί το θέμα.

Επίθεση οι τρομοκράτες δε θα εξαπολύσουν στην πράξη και όχι μόνο στο Twitter αν δε δώσει έγκριση η Τουρκία. Όμως αυτή τη φορά φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα πράσινο φως από τη Ρωσία. Η Αγκυρα που ταξιδεύει σχεδόν σύσσωμη αύριο στη Μόσχα (Ακάρ, Τσαβούσογλου, Φιντάτ, Καλίν) πιθανότατα θα το διαπιστώσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail