Αντί να τεμαχίσουν τη Συρία, διαμελίζονται οι ίδιοι - Τέλος και ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Συνασπισμό κατά του ISIS

Freepen.gr - Ημέρες μετά το χαρακτηρισμό ως "απερίσκεπτης" της δήλωσης Τραμπ για την ήττα του ISIS στη Συρία, παραιτήθηκε ο Brett McGurk, Αμερικανός απεσταλμένος στο συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους. Το AP λέει ότι το έκανε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Donald Trump να αποχωρήσει από τη Συρία.

Η παραίτηση, η οποία φέρεται να έχει ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου, έρχεται μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Jim Mattis, ο οποίος επέκρινε επίσης την αποχώρηση από τη Συρία, του οποίου η επιστολή σημειώνει πως δεν πρέπει να υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς τους συμμάχους των ΗΠΑ.

Ο McGurk είναι ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος του συνασπισμού κατά του ISIS από το 2015, καθιστώντας τον έναν από τους λίγους διορισμένους επί Ομπάμα που διατήρησε τη θέση του. Υποστήριξε ανοιχτά μια παρατεταμένη και αόριστη παραμονή του αμερικανικού στρατού στη Συρία. Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι «θα ήταν απερίσκεπτο εάν απλώς  πούμε ότι το ISIS νικήθηκε, οπότε μπορούμε να φύγουμε τώρα».

Ο McGurk φέρεται να σκεπτόταν να αφήσει τη θέση του τον Φεβρουάριο. Οι πρόσφατες εξελίξεις, ωστόσο, τον ανάγκασαν να το πράξει αμέσως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail