Μετά τις φρεγάτες Huyndai, ήρθε η ώρα για το νέο υποβρύχιο της Νότιας Κορέας από την Daewoo

Freepen.gr - Στις 13 Δεκεμβρίου σας παρουσιάσαμε το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων εγχώριων φρεγατών της Νότιας Κορέας, κλάσης Ιντσόν (άρθρο) που εκτελείται από τη Huyndai. Επιπλέον τούτου η Νότια Κορέα ολοκλήρωσε την προκαταρκτική φάση σχεδιασμού ενός νέου υποβρυχίου 3.000 τόνων για το πολεμικό της ναυτικό [ROK Navy] όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Προγράμματος Άμυνας της χώρας (DAPA).

Η σχεδίαση έγινε από τη νοτιοκορεατική ναυπηγική Daewoo Shipbuilding και Marine Engineering Co. με σύμβαση από τον Ιούλιο του 2016. Σύμφωνα με τη DAPA, το νέο υποβρύχιο θα είναι κατά 80% εγχώριας προέλευσης και αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή του κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Σε σύγκριση με τα νεότερα υποβρύχια KSS-III του ROK Navy, το πρώτο από τα οποία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, το υποβρύχιο επόμενης γενιάς θα έχει αυξημένη εμβέλεια και βελτιωμένη απόδοση σόναρ και πολεμικών συστημάτων.

Ενώ τα εννέα σχεδιασμένα υποβρύχια KSS-III θα διαθέτουν σύστημα αναερόβιας πρόωσης, το νέο υποβρύχιο θα επωφεληθεί επιπλέον από ένα τοπικά ανεπτυγμένο σύστημα μπαταριών ιόντων λιθίου. Σε σύγκριση με τις συνηθισμένες μπαταρίες μολύβδου-οξέος, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου αποθηκεύουν πολύ περισσότερη ισχύ και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Η ενσωμάτωση μπαταριών ιόντων λιθίου σε σύγχρονα υποβρύχια είναι μια σχετικά νέα τάση με την Ιαπωνία να είναι η πρώτη που ξεκίνησε την εφαρμογή.

Το υποβρύχιο επόμενης γενιάς δεν έχει ακόμη ονομαστεί και δεν έχει δοθεί χρονικό πλαίσιο για την παράδοσή του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail