Το παγοθραυστικό HMS Protector στην άκρη του κόσμου - Πλέοντας στη Γη του Πυρρός

Freepen.gr - Το παγοθραυστικό του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, HMS Protector δημοσίευσε εικόνες και βίντεο κατά το πέρασμά του από την Παταγονία μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του. Το πλοίο βρισκόταν στο Weddell Sea της Ανταρκτικής.



Η Παταγονία καταλαμβάνει το νοτιότερο τμήμα της Νότιας Αμερικής και βρίσκεται στις νότιες περιοχές της Αργεντινής και της Χιλής. Δυτικά και νότια περιλαμβάνει την οροσειρά των Άνδεων, ενώ ανατολικά τα υψίπεδα και τις πεδιάδες των αργεντινών πεδιάδων.

Το HMS Protector είναι ένα πλοίο περιπολίας του Βασιλικού ναυτικού, το οποίο κατασκευάστηκε στη Νορβηγία το 2001. Ως MV Polarbjørn (νορβηγικά: πολική αρκούδα) λειτουργούσε υπό την ιδιότητά του ως ερευνητικό παγοθραυστικό και σκάφος υποβρύχιας υποστήριξης. Το 2011 ναυλώθηκε σε προσωρινή αντικατάσταση του παγοθραυστικού HMS Endurance και αγοράστηκε από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας το Σεπτέμβριο του 2013.








Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail