Η Fitch πνίγει στα σκουπίδια την Τουρκία - Σημαντικοί και πολύπλευροι γεωπολιτικοί κίνδυνοι

Freepen.gr - Ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch, την Παρασκευή, διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας σε "BB" με αρνητικές προοπτικές.

Η τουρκική οικονομία ξεφεύγει από την «απότομη υποτίμηση» της λίρας, η οποία «προήλθε από την υλοποίηση των τρωτών σημείων εξωτερικής χρηματοδότησης που επιδεινώθηκαν από τις πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, από όλους τους τομείς αδυναμίας του πιστωτικού προφίλ των κρατικών ομολόγων», δήλωση.

Η λίρα υποχώρησε κατά 47% έναντι του δολαρίου τον Αύγουστο. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ ως «απόδειξη μιας επιχείρησης οικονομικής δολοφονίας».

"Οι αρνητικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τους σημαντικούς και πολύπλευρους κινδύνους για την πορεία προσαρμογής που δημιουργούν τα οικονομικά πλαίσια, τους εσωτερικούς πολιτικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους και τις παγκόσμιες συνθήκες χρηματοδότησης", δήλωσε ο Fitch.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail