Τελεσίγραφο στην Αγκυρα: Ή θα πάρετε F-35 ή θα αποκτήσετε τους S-400! Και τα δύο δε γίνεται

Freepen.gr - Το Τουρκικό καθεστώς έλαβε τελεσίγραφο από τη Γερουσία των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα: είτε θα εγκαταλείψει την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 ή θα εκδιωχθεί από το πρόγραμμα F-35.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Γερουσία των ΗΠΑ έδωσε πρόσφατα αυτό το τελεσίγραφο στην Τουρκία, αφού η τελευταία συνέχισε με την απόκτηση των S-400 από τη Μόσχα. "Για να παραμείνει η Τουρκία στο πρόγραμμα F-35, δεν μπορεί να προχωρήσει με την προμήθεια του ρωσικού συστήματος που είναι γνωστό ως S-400" ανέφερε ο γερουσιαστής James Inhofe σε δήλωση.

Ο Inhofe, ο οποίος διαδέχθηκε τον John McCain ως επικεφαλής της επιτροπής της Γερουσίας, σχολίασε σε συνέχεια της έκθεσης του Πενταγώνου προς το Κογκρέσο ότι «η διοίκηση θα επανεξετάσει τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της Τουρκίας ως ένα από τα 8 έθνη-εταίροι, λόγω των S-400" και συνέχισε

"Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αλλά πρέπει να δρα ως τέτοιος. Η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Εάν προχωρήσει με την αγορά του S-400 από τη Ρωσία, θα υπάρξουν συνέπειες".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail