Το καινούριο παιχνίδι των Τούρκων και οι απλές ελληνικές απαντήσεις για να σηκώνουμε αμέσως τα F-16

Οι Τούρκοι εκτός των άλλων παραβιάσεων έβγαλαν βόλτα από το πρωί το καινούργιο παιχνίδι τους και μας τρολάρουν μια και η λύση που έχει επιλέξει η ΠΑ για να αναχαιτίσει μια τέτοια απειλή είναι ένα F-16 ή ένα Mirage 2000 με δυσανάλογο κόστος για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής.


Η νέα απειλή για την Ελλάδα προέρχεται από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 το οποίο πέταξε πρώτη φορά την Κυριακή (16/12) το μεσημέρι πάνω από τα Δαρδανέλια για μία δοκιμαστική πτήση.

Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια πτήση και έθεσε σε συναγερμό, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η οποία ‘σήκωσε’ αμέσως F-16 για να το παρακολουθήσει.

Bayraktar TB2

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα ενταχθεί στο Ναυτικό της Τουρκίας.

Λύσεις με αποδεκτό κόστος έχουμε ήδη αρκεί να τις προσαρμόσουμε στο νέο σκηνικό απειλών.

Παράδειγμα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της ΠΑ T6 Texan II με δυο περιλήπτες πυροβόλων HMP-400 και ενδεχομένως μία μικρή τροποποίηση για την εγκατάσταση μίας κεφαλής ηλεκτροπτικών με κάμερα ημέρας και θερμική κάμερα.

Αντίστοιχες λύσεις με ελικόπτερα έχει ο Ελληνικός Στρατός και το Πολεμικό Ναυτικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail