Τούρκος πιλότος F-16 κόβει βόλτες στην Ομόνοια και ζει εγκλωβισμένος στην Ελλάδα

Freepen.gr - Περίπου οι μισοί από τους 14.000 που πέρασαν παράνομα τα σύνορα στον Εβρο το πρώτο 9μηνο του 2018 είναι Τούρκοι υπήκοοι σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Ως επί το πλείστον πρόκειται για κρατικούς αξιωματούχους, στελέχη των ΕΔ, δικαστές, επιχειρηματίες και γενικώς επιφανή πρόσωπα που διώκονται με την κατηγορία ότι υποστηρίζουν το κίνημα Γκιουλέν.

Ένας εξ αυτών, ο 30χρονος πρώην πιλότος F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αχμέτ ο οποίος περιδιαβαίνει άσκοπα το κέντρο γύρω από την Ομόνοια δηλώνοντας:

«Το όνειρό μου είναι ο Καναδάς, αλλά η πραγματικότητά μου είναι η Ομόνοια»

Ο Τούρκος πιλότος μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, αποτάχθηκε από την αεροπορία ύστερα από καταγγελία συναδέρφου του για διασυνδέσεις με το κίνημα των Γκιουλενιστών. Ο Αχμέτ συνελήφθη και όπως αρκετά στελέχη των τουρκικών ΕΔ, βασανίστηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ηρνείτο πεισματικά τις κατηγορίες, αλλά μάταια.

Όταν αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, διέφυγε από την Τουρκία αφού ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα διαφύγει.

Η WSJ εντοπίζει λοιπόν έναν Τούρκο πιλότο, ο οποίος θα μπορούσε βέβαια να έχει κι άλλο σκοπό. Η Αθήνα όμως τι κάνει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail