Βελγικά F-16 αναχαίτισαν Su-27 στη Βαλτική Θάλασσα - Τι προηγήθηκε κι άναψαν τα αίματα

Freepen.gr - Η Βελγική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon, που έχουν αναπτυχθεί στις Βαλτικές χώρες, αναχαίτισαν ρωσικά αεροσκάφη Su-27 Flanker:

"Χθες [28/11], F-16 της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας, που αναπτύσσονται επί του παρόντος στην περιοχή της Βαλτικής για να προστατεύσουν την ακεραιότητα του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ, αναχαίτισαν τα ρωσικά αεροσκάφη Flanker που πετούσαν χωρίς σχέδιο πτήσης. Η αποστολή μας είναι να προστατέψουμε την ασφάλειά σας"

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε πόσα ρωσικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τα βελγικά ούτε η ακριβής θέση του συμβάντος.

Το περιστατικό ακολούθησε μια αναφερθείσα πτήση δύο ρωσικών βομβαρδιστικών Su-24 Fencer πάνω από ένα βελγικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιώντας ελιγμούς σε επικίνδυνη απόσταση.

Τα βελγικά σκάφη συμμετείχαν τότε στις ναυτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Εκτός αυτού, ένα ρωσικό υποβρύχιο αναδύθηκε κοντά σε μια από τις βελγικές φρεγάτες. Δεν προχώρησε σε κάποια επιθετική ενέργεια, αλλά το πλήρωμα έβγαλε φωτογραφίες των βελγικών πλοίων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail