Γνωρίστε το αεροπλανοφόρο Cavour της Ιταλίας - Το εντυπωσιακό πέρασμα στον Τάραντα για να υποδεχθεί τα F-35B

Freepen.gr - Το ιταλικό αεροπλανοφόρο Cavour έφτασε στον Τάραντα της Κάτω Ιταλίας όπου θα γίνει σειρά εργασιών προκειμένου να μπορούν να επιχειρήσουν F-35B κάθετης απονήωσης και προσνήωσης. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2020.

Το Cavour είναι το αποτέλεσμα ενός κοινού σχεδίου μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτικών Όπλων (NAVARM) και των ναυπηγείων Fincantieri που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2000. Η τοποθέτηση της καρίνας πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία Riva Trigoso στη Γένοβα στις 17 Ιουλίου 2001. Λόγω του μεγέθους της μονάδας, το μπροστινό τμήμα κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Muggiano, La Spezia, ενώ η πρύμνη στο Riva Trigoso. τα δύο τμήματα σφραγίστηκαν μαζί.

Το Cavour είναι η ναυαρχίδα του ιταλικού στόλου. Οι δοκιμές στη θάλασσα ξεκίνησαν στις 18 Δεκεμβρίου 2006, ενώ η μονάδα παραδόθηκε στο ιταλικό ναυτικό στις 27 Μαρτίου 2008. Τον Ιούνιο 2009 τέθηκε σε πλήρη υπηρεσιακή κατάσταση.


Πρόκειται για το πρώτο αεροπλανοφόρο της Ιταλίας που προσέδωσε νέες δυνατότητες και ικανότητα συμμετοχής σε διεθνείς επιχειρήσεις. Μπορεί να μεταφέρει 20-24 μαχητικά κάθετης απονήωσης και ελικόπτερα.



Το Cavour είναι εξοπλισμένο με μια κεκλιμένη ράμπα. ο διάδρομος για απονήωση είναι 183 μ. ενώ διαθέτει 6 σημεία απονήωσης για ελικόπτερο, συν ένα σημείο για SAR.

Ακολουθεί βίντεο και εικόνες από την άφιξη στον Τάραντα.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail