Είναι γεγονός, ότι το «casus belli» του Γ΄ΠΠ είναι η δολιοφθορά της γέφυρας της Κριμαίας, που οι Ρώσοι την προστατεύουν πλέον και ανθυποβρυχιακά

Η γέφυρα που συνδέει την Ρωσία και την Κριμαία στο Στενό του Κέρτς  (Κιμμέριος Βόσπορος) μεταξύ δυο θαλασσών της Αζοφικής και της Μαύρης θάλασσας θεωρείται από τους δυτικούς ως το σπουδαιότερο γεωπολιτικό στρατήγημα στις μέρες μας, δείχνοντας την τάση των Ρώσων να επεκταθούν προς την Ουκρανία και τα Στενά του Βοσπόρου για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στα ξένα ΜΜΕ η πληθώρα των άρθρων που ομιλούν για τον Γ΄ΠΠ είναι πρωτόγνωρη , ενώ στην Ελλάδα περιμένουμε την ανάπτυξη και τα συστημικά μέσα χλευάζουν τους Άγιους Πατέρες που προείπαν για τα επερχόμενα.

Ποιος θα το έλεγε στις ημέρες μας ότι θα βλέπαμε την ζεύξη του Κιμμέριου Βοσπόρου ( Στενά του Κέρτς) και αύριο- μεθαύριο την ίδια προοπτική στον Ελληνικό Βόσπορο; 

Όταν οι Ρώσοι κάνουν τέτοια έργα έχουν και δεύτερα σχέδια στο μυαλό τους. 

Για αυτό και ακόμα δεν την έφτιαξαν και άλλοι  συστήνουν να βομβαρδιστεί .

Προκαλείται ο Ρώσος και ετοιμάζεται προς τα κάτω και προς τα Δυτικά.

Οι καλές σήμερα σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας είναι ανά πάσα στιγμή ΕΥΘΡΑΥΣΤΕΣ . Ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει.

Η προσάρτηση της Κριμαίας ανήμερα της Μνήμης του Οσίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως το 2014 ήταν ένα σημείο .

Η Χερσόνησος της Κριμαίας έγινε από τότε ο γεωπολιτικός εξώστης της Ρωσίας και μαζί με την ναυτική βάση της στην Σεβαστούπολη περιπολεί – επιβλέπει την Μαύρη Θάλασσα , τα κρίσιμα ΣΤΕΝΑ και το ΑΙΓΑΙΟ.

Είναι μια αναπνοή από την καθημερινότητα της Κωνσταντινούπολης.

Όμως η Ελληνιστική Χερσόνησος της Ταυρίδας χρειαζόταν μια γέφυρα μεγάλη που θα ένωνε την Ρωσία με την Κριμαία και ο στρατιωτικός ανεφοδιασμός της περιοχής θα γινόταν απρόσκοπτα .

Και έγινε σε χρόνο ρεκόρ η μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης για τα περαιτέρω .

Οι Ρώσοι είναι υπερήφανοι για το έργο τους αυτό και διατυμπανίζουν ότι θα την χρησιμοποιούν πολλοί λαοί όταν θα βελτιωθούν οι σχέσεις τους με την Ουκρανία.

Μακάρι να λυθούν ειρηνικά και όχι με πόλεμο .

Αλλά οι Ουκρανοί και οι άλλοι μόλις την είδαν την γέφυρα ήθελαν να την βομβαρδίσουν.

Καταλαβαίνεται τι έρχεται…μάλλον πόλεμος μεγάλος στην Ευρώπη και φυσικά στα ΣΤΕΝΑ.


Λέει η www.pravdareport

Η γέφυρα έχει τέσσερις λωρίδες, η μέγιστη ταχύτητα κίνησης είναι 120 χιλιόμετρα την ώρα. Ο σιδηρόδρομος αποτελείται από δύο μονοπάτια. Η εκτιμώμενη ταχύτητα των επιβατικών αμαξοστοιχιών κατά μήκος της γέφυρας είναι 120 χιλιόμετρα την ώρα, η ταχύτητα των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών είναι 80 χιλιόμετρα την ώρα»

« Η Ρωσία χρησιμοποίησε τεχνολογίες τελευταίας τεχνολογίας για την κατασκευή δομών υποστήριξης εγκατεστημένων βαθιά στην θάλασσα Αυτή η γέφυρα δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη στη Ρωσία, αλλά και στην Ευρώπη.

Ο Σεργκέι Τσεκόφ είναι πεπεισμένος ότι η γέφυρα θα προστατεύεται ανάλογα από τους σαμποτέρ. Θα δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία για την προστασία τόσο της επιφάνειας όσο και των υποβρύχιων στοιχείων της γέφυρας.»

« Η γέφυρα είναι σημαντική τόσο για την Κριμαία όσο και για τη Ρωσία Είναι σημαντική για την Ουκρανία, είναι σημαντική για την Ευρώπη και είμαι βέβαιος ότι με την πάροδο του χρόνου η γέφυρα θα χρησιμοποιηθεί από διάφορες οικονομικές δομές της Ουκρανίας για τη μεταφορά προϊόντων στην επικράτεια της. Όταν η σχέση Ουκρανίας και Ρωσίας γίνει φυσιολογική – και θα γίνει φυσιολογικό – τόσο η επικράτεια της Κριμαίας όσο και η ίδια η γέφυρα θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμετακόμιση αγαθών από την Ουκρανία και την Ευρώπη στην Ασία και, συνεπώς, θεωρείται δεδομένο το άνοιγμα της Κριμαίας Η γέφυρα είναι ένα γεγονός ορόσημο στη ζωή της ευρωπαϊκής κοινότητας «, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Pravda.Ru.»

http://www.pravdareport.com/russia/economics/15-05-2018/140951-crimea_bridge-0/Όνομα του συντάκτη Dmitry Sudakov 15 Μαΐου 2018 στις 14:45

Το σκηνικό της δολιοφθοράς της γέφυρας αυτής στήθηκε πριν λίγο καιρό με λεκτικές αντιπαραθέσεις.

« Η Ουκρανία θα πρέπει να ανατινάξει τη Γέφυρα του Πούτιν στη Κριμαία» από τον Tom Rogan 15 Μαΐου 2018 02:39 μ.μ. 

« Η Ουκρανία πρέπει τώρα να καταστρέψει τις υποδομές   αυτής  της γέφυρας. 

Μπορεί αυτό να πυροδοτήσει ρωσικά αντίποινα αλλά η ίδια η κατασκευή της γέφυρας συνιστά παραβίαση του εθνικού χώρου της Ουκρανίας. 

Ευτυχώς, η Ουκρανία έχει τα μέσα να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές κατά της γέφυρας κατά τρόπο που θα την καθιστούσε τουλάχιστον προσωρινά άχρηστη. Λόγω του μεγάλου μήκους της, η ουκρανική αεροπορία θα μπορούσε να χτυπήσει τη γέφυρα, περιορίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο των θυμάτων από εκείνους που την διασχίζουν. 

Πώς θα ανταποκριθεί ο Πούτιν; 

Πιθανώς με κλιμάκωση κατά των ουκρανικών συμφερόντων στην ανατολική Ουκρανία.  

Αλλά αυτή η κλιμάκωση είναι πολύ πιθανό να έρθει τους επόμενους μήνες ούτως ή άλλως, και ο Πούτιν θέλει να απορροφήσει αργά την Ουκρανία αντί να την κατακτήσει ολοκληρωτικά.  

Αλλά η αποκοπή της γέφυρας, ακόμη και προσωρινά, θα στείλει ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα από το Κίεβο στη Μόσχα ότι οι Ουκρανοί δεν επιθυμούν να δεχτούν την άνετη επισημοποίηση της εδαφικής κλοπής του Πούτιν.  Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν και πρέπει να στηρίξουν την Ουκρανία εδώ με εμπιστοσύνη στην επιχείρηση αυτή» 

Πηγη https://www.washingtonexaminer.com/ 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ μετά τα γεγονότα της κατάληψης των ουκρανικών πολεμικών πλοίων και της αιχμαλωσίας των πληρωμάτων τους κάτω από την γέφυρα του Κέρτσ;

"Να καταστραφεί η γέφυρα του Πούτιν στην Κριμαία" καλεί Αμερικανός αναλυτής επιβεβαιώνοντας τη Μόσχα για τις ουκρανικές κινήσεις γύρω από τα Στενά.

"Ο Β.Πούτιν κατασκεύασε τη γέφυρα που συνδέει στο Στενό του Κέρτς με την Κριμαία. Η Ουκρανία πρέπει τώρα να το καταστρέψει" τονίζει σε άρθρο γνώμης Αμερικανός αναλυτής. Να σημειώσουμε πως η Μόσχα τόνιζε από την αρχή ότι η αποστολή των Ουκρανών ναυτών ήταν αυτή ακριβώς.

"Αν και αυτό συνιστά πράξη κλιμάκωσης, αυτό θα δείξει την αξιοπιστία της Ουκρανίας αλλά και του Ποροσένκο ενώ θα καταστρέψει το ψυχολογικό και φυσικό πλεονέκτημα του Πούτιν.

Ευτυχώς η Ουκρανία έχει τα μέσα να εξαπολύσει αεροπορικές επιδομές κατά της γέφυρας ώστε να την αχρηστεύσει εντελώς".

Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν;

Μάλλον με κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία. Αλλά αυτό θα συμβεί έτσι και αλλιώς τους επόμενους μήνες. Ετσι το Κίεβο πρέπει να αντιδράσει τώρα ώστε να στείλει "σήμα στην Μόσχα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί την "απορρόφηση" από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να υποστηρίξουν την κίνηση αυτή της Ουκρανίας.

Επιπλέον θα καταστρέψει την προπαγάνδα του Πούτιν για τα εγκαίνια της γέφυρας. Η γέφυρα αυτή αποτελεί σύμβολο για την αναγέννηση της Ρωσίας. Αν τις καταστρέψουμε θα δώσουμε ηχηρό κτύπημα στις φιλοδοξίες του Πούτιν και των Ρώσων". προσθέτει...» Βασίλης Καπούλας

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/731403_shedio-ektaktis-anagkis-apo-ipa-gia-oykrania-na-katastrafei

Ποιοι είναι οι γεωπολιτικοί λόγοι της κατασκευής αυτού του φαραωνικού έργου; 

Στην χερσόνησο της Κριμαίας βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Σεβαστούπολη. 

Αεροαποβατικές δυνάμεις, συστοιχίες πυραύλων, μαχητικά αεροσκάφη ,Ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz , πεζοναύτες και κάθε τόσο ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις εκπαιδεύονται στην Κριμαία σε θέματα επιμελητειακής υποστήριξης. 

Δηλ. η χερσόνησος της Κριμαίας είναι σαν ένα μπαλκόνι – εξώστης γεμάτο  ετοιμοπόλεμο στρατό  από το οποίο κάποιος με κιάλια ( σχήμα λόγου) μπορεί να δει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Κωνσταντινούπολη . 

Τώρα με την γέφυρα του Κέρτς όλο αυτό το πολεμικό δυναμικό μπορεί να ανανεωθεί ανά πάσα στιγμή και να ενισχυθεί. 

Σίγουρα με την γέφυρα αυτή δεν αισθάνονται καλά οι τούρκοι αλλά και άλλοι που προτείνουν να βομβαρδιστεί. 

Η γέφυρα του Ελληνικού Κέρτς ως το μεγαλύτερο γεωπολιτικό στρατήγημα των Ρώσων. 

Για αυτό ακόμα δεν την έφτιαξαν και άλλοι  συστήνουν να βομβαρδιστεί . 

Κατόρθωσαν  οι Ρώσοι και γεφυροποίησαν την Ρωσική γη με την Ελληνική Χερσόνησο της Ταυρίδος βλ. Κριμαία που είναι το κατεξοχή προγεφύρωμα τους για την Κωνσταντινούπολη. 

Η σύνδεση αυτή έγινε μέσω της Ελληνικής πόλης του Κέρτς. 

ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ για αυτό όλοι χρωστάνε στην Ελλάδα και  για αυτό την ανάγκασαν να τους χρωστάει , αλλά δεν μπορούν να πατσίσουν πάλι.

Οι Ρώσοι δεν καταλαβαίνουν τίποτε , βλέπουν μόνο τα στενά συμφέροντα τους αλλά και τα ΣΤΕΝΑ.

« Οι Ρώσοι θα κατέβουν στα ΣΤΕΝΑ για τα δικά τους συμφέροντα» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Έχει ο ΘΕΟΣ Έλληνες και δεν πρόκειται να μας αφήσει για πολύ στα σαγόνια των ισχυρών της γης.

Προς το παρόν ο θαλασσόλυκος της μογγολικής στέπας προσπαθεί να μας εκφοβίσει στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο δίχως να ξέρει κάτι ουσιαστικό , ότι η τεχνολογία και η προφητεία εργάστηκαν για το μέλλον του …


Και εξηγούμεθα:

Α. η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ

« Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβά τους στο ζωνάρι τους». ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης

Η προφητεία του Αγίου Αγαθαγγέλου (1276 μ.Χ.)

« Ήκουσα φωνή υπό της Άρκτου ερχομένης, λεγούσης ούτω: Ρωσία, ξύπνησεν γε ουν εκ του ύπνου…

Προς εσέ ο λόγος του Αγγέλου και εν τη πρωία του ηλίου αμπλησθήσεται ελαίου η λάμπα σου και πρίν ο ήλιος φανή εν τω ανατολικώ ζωδίω, συ μεν εκμανής έση.

Ω φίλη, ιδού τα αριστοπολεμικά σου όργανα, πληρούσι τους αιθέρας μελωδίας.

Οι πολεμισταί και οι ήρωες σου ψάλλουσι τα νικητήρια, προσκαλούντες σε αναμορφώσαι τον πλανήτην.

Επί τε την χερσόνησον έξεις νίκην και διαβείσα την Μαιώτιδα λίμνη ( βλ. Αζοφική θάλασσα) καταθραύσεις την Ταυρικήν ( βλ. Κριμαία) και τα πέριξ μέρη των Σκυθών.


Ἡ Ἑλλὰς θὰ γίνει ἐκ νέου ἀπὸ τοὺς Τούρκους θέατρον λῃστειῶν καὶ καταστροφῶν. Οἱ κυβερνῆται καὶ ὁ λαὸς θὰ εὐρεθώσι ἐν στενοχωρῖᾳ μεγάλη. Ὁ ἐχθρὸς θὰ πρόχωρήσει μέχρι τῶν ἐξαμιλίων.

Ἀλλὰ ἔπειτα λαὸς τὶς ἀνατολικὸς θὰ ἔλθει πρὸς βοήθεια τῶν Ἑλλήνων, οἵτινες συνερχομένοι

εἰς ἑαυτοὺς ἐκ τῆς ταραχῆς τῆς εἰσβολῆς θὰ ἐξέλθουν πανστρατιὰ καὶ θὰ ἐκδιώξουν τοὺς

Τούρκους ὄχι μόνο τῆς Ἑλλάδος, ἀλλὰ καὶ ἐξ ὅλης της Εὐρώπης, οἵτινες Τοῦρκοι εὑρίσκουν

ἄσυλον μόνον εἰς Μέκκαν.

Ἡ δὲ Κωνσταντινούπόλη γίνεται ἐκ νέου πρωτεύουσα τοῦ Ἑλληνισμοῦ.»

http://epanastasilae.blogspot.gr/

geoment.e–e–e.gr

http://tich–cy–gr.blogspot.g και από το

http://orthodoxathlon.blogspot.gr

Β. η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι λέει η παραπάνω προφητεία;

Από πού θα έρθει ο ήχος των Ρωσικών Αριστοπολεμικών οργάνων;

Από την Ελληνιστική χερσόνησο της Ταυρίδος δηλ. την ΚΡΙΜΑΙΑ, από εκεί θα ακουστεί ο ήχος των ρωσικών υπερμαχητικών Su-57 και θα φτάσει στο ΑΙΓΑΙΟ σε μόλις 20΄ λεπτά της ώρας πάνω από τα κεφάλια των κουρσάρων τούρκων για τα περαιτέρω.



Από τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Κριμαίας μέχρι το Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ τα Su-57 με αυτονομία 2.500 χλμ. και ακριβώς ίδια ταχύτητα (2.500 χλμ. την ώρα και απόκτηση υπερηχητικής ταχύτητας χωρίς την χρήση μετακαυστήρα, θα χρειαστούν τουλάχιστον 20΄ λεπτά.

«Τότε θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβά τους στο ζωνάρι τους». ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης


Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail