Η Ολλανδία αυξάνει το budget και πάει για ακόμη 30 αεροσκάφη F-35A με σύνολο τα 67!

Freepen.gr - Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ολλανδικού υπουργείο άμυνας, Το Αμστερνταμ ενέκρινε να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την άμυνα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και αυτό σημαίνει την αγορά πρόσθετων αεροσκαφών F-35A Lightning II για την Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας.

Επιπλέον γίνεται λόγος για ένα ασταθές περιβάλλον ασφαλείας το οποίο επιτάσσει την ενίσχυση της άμυνας. Μάλιστα σημειώνεται ότι η Ευρώπη πρέπει να πατήσει στα δικά της πόδια και να μειώσει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ. Η απόκτηση επιπλέον F-35 είναι μία από τις πέντε αμυντικές προτεραιότητες.

Το λεπτομερές σχέδιο για την αύξηση των δαπανών για τις ένοπλες δυνάμεις θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2019. Η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Ank Bijleveld δήλωσε ότι το σχέδιο αποδεικνύει πως το υπουργικό συμβούλιο αντιμετωπίζει σοβαρά τις τρέχουσες απειλές. «Το υπουργικό συμβούλιο δεσμεύεται να επενδύσει στην άμυνα», είπε και συμπλήρωσε πως «Οι Κάτω Χώρες πρέπει να λάβουν μέτρα για να παραμείνουν αξιόπιστοι σύμμαχοι».

Η Ολλανδία έχει δεσμευθεί επί του παρόντος να αγοράσει 37 από τα μαχητικά αεροσκάφη F-35A Lightning II.

Δεν έχει αναφερθεί ακόμα πόσα πρόσθετα F-35 θα αγοραστούν, αλλά το Scramble Facebook News ανέφερε νωρίτερα, πως η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας θέλει να έχει τουλάχιστον 67 μαχητικά stealth. Αυτά τα 67 αεροσκάφη είναι αρκετά για να εξοπλίσουν τέσσερις μοίρες και να διατηρούνται επτά αεροσκάφη στις ΗΠΑ για εκπαίδευση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail