Bozdoğan και Gökdoğan - Οι τουρκικοί πύραυλοι αέρος-αέρος και η επιδίωξη της Αγκυρας

Freepen.gr - Ξεχωριστό αφιέρωμα στο Πρόγραμμα Göktuğ που περιλαμβάνει την ανάπτυξη και παραγωγή των πυραύλων αέρος-αέρος αέρα Bozdoğan και Gökdoğan φιλοξενεί η savunmasanayist.com.

Τα νέα αυτά όπλα παρουσιάστηκαν πρώτη φορά πέρυσι κατά την έκθεση IDEF-17. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα: «Χάρη σε αυτά τα όπλα, θα μειώσουμε περαιτέρω την εξάρτησή μας από άλλες χώρες, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ. Αυτά τα όπλα είναι οι πρώτοι εγχώριοι πύραυλοι αέρος-αέρος».


Τα βλήματα Bozdoğan και Gökdoğan αναπτύσσονται από την TUBITAK SAGE. Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί επί του παρόντος διαφορετικές παραλλαγές των αμερικανικών οικογενειών πυραύλων AIM-9 και AIM-120. Χάρη όμως στο Πρόγραμμα Göktuğ οι εγχώριοι πύραυλοι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν στα F-16, (ίσως) τα  F-35 και το υπό σχεδίαση εθνικό τουρκικό μαχητικό TF-X.

Μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι δοκιμές των βλημάτων για την εμβέλεια των οποίων δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση. Ωστόσο το άρθρο σημειώνει επικαλούμενο διαρροές στα κοινωνικά δίκτυα ότι ο Bozdoğan έχει εμβέλεια 65 χλμ και ο Gökdoğan 25 χλμ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail