Boris Sokolov - Το πρώτο παγοθραυστικό δεξαμενόπλοιο της Αρκτικής που ανήκει σε Ελληνες

Tanker 'Boris Sokolov' © Global Look Press via ZUMA Press
Freepen.gr - Παραδόθηκε το πρώτο παγοθραυστικό δεξαμενόπλοιο που ναυπηγήθηκε στην Κίνα και είναι ικανό να μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) μέσω των παγωμένων υδάτων της Αρκτικής όλο το χρόνο σε θερμοκρασίες μείον 50 βαθμούς.

Πρόκειται για το BORIS SOKOLOV το οποίο ανήκει στην ελληνική εταιρεία Dynacom και φέρει σημαία Κύπρου. Το δεξαμενόπλοιο μήκους 214 μέτρων και πλάτους 34 μέτρων είναι κατηγορίας πάγου Arc7 και ναυπηγήθηκε από την Guangzhou Shipyard International της Κίνας.

Tanker 'Boris Sokolov' © Global Look Press via ZUMA Press

Το σκάφος μπορεί να υπερηφανεύεται για τη "μοναδική" ικανότητα να λειτουργεί σε σκληρό χειμώνα της Αρκτικής ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω των -50 βαθμών Κελσίου (-58 βαθμούς Κελσίου), σύμφωνα με τοπικά μέσα επικαλούμενη τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ναυπηγείου.



Tanker 'Boris Sokolov' © Global Look Press via ZUMA Press

Η τελετή της ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης.

Το BORIS SOKOLOV μπορεί να μεταφέρει 44.500 τόνους φορτίου και διαθέτει εργαλεία θραύσης πάγου και στα δύο άκρα του πλοίου, επιτρέποντάς του να κόψει πάχους πάγου πάχους 1,8 μέτρων και κορυφογραμμές πάγου κάτω των 15 μέτρων.

Το δεξαμενόπλοιο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για το έργο LNG ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων Yamal στη ρωσική Αρκτική. Το έργο ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο στη βορειοδυτική Σιβηρία της Ρωσίας και έχει ήδη αποστείλει δύο εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου.

 Από το στάδιο της ναυπήγησης - Aker Arctic
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail