Επιτυχής αναχαίτιση στόχου με πύραυλο Bora και καθοδήγηση από το Cafrad για τους Τούρκους στη Μαύρη Θάλασσα

Freepen.gr - Ο Ismail Demir, πρόεδρος των Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας ανήρτησε στο Twitter ότι το σύστημα μικρού και μεσαίου βεληνεκού αεράμυνας Hisar δοκιμάστηκε με επιτυχία. Επίσης σημείωσε ότι εκτελέστηκε επιτυχής βολή πυραύλου BORA ο οποίος χτύπησε με ακρίβεια τον στόχο του με την επιτυχή καθοδήγηση του συστήματος ραντάρ Cafrad που δοκιμάζεται στη φρεγάτα Gokcu και προορίζεται για τις υπό ναυπήγηση τουρκικές φρεγάτες αεράμυνας περιοχής.




Ο Bora είναι ένας τακτικός βαλλιστικός πύραυλος που ανέπτυξε η ROKETSAN . Έχει διάμετρο 610 mm, μήκος 7.8 m, βάρος 2,5 τόνους και βεληνεκές περίπου 280 χιλιομέτρων.

Χρησιμοποιεί GPS και αδρανειακή καθοδήγηση και ο εκτοξευτής του είναι τοποθετημένος σε φορτηγό VOLAT 8x8. Φέρει κεφαλή 470-kg υψηλής εκρηκτικής ή κατακερματισμού. Δοκιμάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία το Μάιο του 2017 ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη του Bora-2 με μεγαλύτερη εμβέλεια.

Σε απλά λόγια οι Τούρκοι δοκίμασαν το δικό τους βαλλιστικό πύραυλο σε συνεργασία με το δικό τους σύστημα ραντάρ, που προορίζεται για τις δικές τους φρεγάτες αεράμυνας περιοχής για την κατάρριψη εχθρικού στόχου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail