Αλβανία: Κατασκοπεία βλέπει ο Έντι Ράμα στα ΜΜΕ - διεθνείς αντιδράσεις


«Η ανοικτή επιστολή απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα και στην υπουργό Δικαιοσύνης Ετίλντα Γκιόνι»
Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Ανοικτή επιστολή έστειλαν τέσσερις διεθνείς οργανισμοί που υπερασπίζονται την ελευθερία της έκφρασης- η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης και Τύπου, η PEN International και οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, επικρίνοντας 2 νομοσχέδια της αλβανικής κυβέρνησης για «πειθαρχία» των online μέσων ενημέρωσης και ζητούν την απόσυρσή τους, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Η ανοικτή επιστολή απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα και στην υπουργό Δικαιοσύνης Ετίλντα Γκιόνι, απαιτώντας την απόσυρσή των δύο νόμων που προβλέπουν πρόστιμα και έλεγχο των μέσων ενημέρωσης τα οποία προβαίνουν σε δημοσιεύσεις ή σχολιασμούς, μέσα σε ένα πλαίσιο που ο πρωθυπουργός καθορίζει ως «πακέτο κατά της κατασκοπείας».

«Η πρωτοβουλία σας έρχεται σε αντίθεση με τις βέλτιστες πρακτικές και είναι αντίθετη με τις συστάσεις του ΟΑΣΕ, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες σε εμάς», γράφει η επιστολή.


«Εάν εγκριθούν από το κοινοβούλιο τα προτεινόμενα νομοσχέδια, θα βλάψουν σοβαρά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και πληροφοριών και θα δημιουργηθεί ένα αποτρεπτικό αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης, περιορίζοντας το δικαίωμα των αλβανών πολιτών να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες», αναφέρει το έγγραφο.

Τα δύο νομοσχέδια που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση, προβλέπουν τη δημιουργία ενός διαδικτυακού μητρώου των μέσων ενημέρωσης το οποίο θα τεθεί υπό την εποπτεία κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες θα κρίνουν κατά πόσον τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μεροληπτικά ή αμερόληπτα, εάν παραβιάζουν τα χρηστά ήθη ή όχι και εάν κρίνεται σκόπιμο, θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους μέχρι 8.000 ευρώ και κατά περίπτωση κλείσιμο των εν λόγω μέσων ενημέρωσης.


reporter.al

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...